Το λέμε και το ξαναλέμε ότι πρέπει να προσέχουμε την διατροφή μας αυτό το διάστημα.
Αν είσαι στην κατηγορία “γλυκατζής” και θέλεις οπωσδήποτε να φας γλυκό, επέλεξε τουλάχιστον ένα γλυκό με στέβια. Και επειδή είμαστε την φάση που μαγειρεύουμε και φτιάχνουμε γλυκά, ας μάθουμε να φτιάχνουμε υγιεινά γλυκά για εμάς και τους αγαπημένους μας!
Πάμε να φτιάξουμε pancakes με στέβια για φοβερό πρωινό!
Yλικά:
1½ φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1½ κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
1 κ.γλ. αλάτι
1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος light ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο
Εκτέλεση:
Kοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη στέβια και το αλάτι σε ένα μπολ.
Κάνε μία λακκούβα και μέσα της πρόσθεσε το αυγό, το κρύο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι.
Ανακάτεψε καλά τον χυλό με το σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
Άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξε μέσα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο. Ανακίνησε το τηγάνι για να λιώσει και να απλωθεί παντού.
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα βάλε περίπου μισή κουταλιά μείγμα στο τηγάνι. Άφησέ τη να ψηθεί για λίγο από τη μία μεριά κι έπειτα με μια σπάτουλα γύρισέ την από την άλλη.
Έτοιμες!!!