Στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων οι ομελέτες συνήθως γίνονται με χόρτα, όπως σπανάκι και μάραθο, ενώ χρησιμοποιούνται και αρκετά τυριά, όπως γραβιέρα ή άλλα τοπικά τυριά ανάλογα την περιοχή..
Στην Ελλάδα η παραδοσιακή ομελέτα αποτελείται από ντομάτες, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια, τυριά (φέτα, γραβιέρα) και βούτυρο και συνοδεύεται, πολλές φορές με χωριάτικη σαλάτα και λευκό κρασί.
Στην Άνδρο όμως η παραδοσιακή ομελέτα ονομάζεται φρουτάλια και αποτελείται από πατάτες, χοιρινό λουκάνικο και καπνιστό χοιρινό κρέας. Τηγανητές πατάτες περιέχει και η βασική συνταγή στην ομελέτα της Κρήτης.
Εγώ σήμερα θα σας δώσω και τις 3 συνταγές για να διαλέξετε την αγαπημένη σας..
Ομελέτα με ντομάτα και φέτα
Φρουτάλια Άνδρου
Κρητική ομελέτα
Όποια και να επιλέξετε νομίζω ότι θα είναι πεντανόστιμη!!!
( Πληροφορίες από Wikipedia.org )
Ελένη ♥♥