Η αυθεντική ελληνική παραδοσιακή ομελέτα

Στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων οι ομελέτες συνήθως γίνονται με χόρτα, όπως σπανάκι και μάραθο, ενώ χρησιμοποιούνται και αρκετά τυριά, όπως γραβιέρα ή άλλα τοπικά τυριά ανάλογα την περιοχή..

Στην Ελλάδα η παραδοσιακή ομελέτα αποτελείται από ντομάτες, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια, τυριά (φέτα, γραβιέρα) και βούτυρο και συνοδεύεται, πολλές φορές με χωριάτικη σαλάτα και λευκό κρασί.

Στην Άνδρο όμως η παραδοσιακή ομελέτα ονομάζεται φρουτάλια και αποτελείται από πατάτες, χοιρινό λουκάνικο και καπνιστό χοιρινό κρέας. Τηγανητές πατάτες περιέχει και η βασική συνταγή στην ομελέτα της Κρήτης.

Εγώ σήμερα θα σας δώσω και τις 3 συνταγές για να διαλέξετε την αγαπημένη σας..

Ομελέτα με ντομάτα και φέτα

Δείτε την συνταγή

Φρουτάλια Άνδρου

Δείτε την συνταγή

Κρητική ομελέτα

Δείτε την συνταγή

Όποια και να επιλέξετε νομίζω ότι θα είναι πεντανόστιμη!!!

( Πληροφορίες από Wikipedia.org )

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *