Εύκολα σοκολατάκια με αμύγδαλα και καρύδι

Σοκολατάκια. Αγαπιούνται από μικρούς και μεγάλους ενώ συνήθως δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

Άλλα έχουν γέμιση λικέρ, άλλα έχουν φουντούκια, άλλα έχουν φρούτα ενώ πολλά έχουν και ίχνη ή και όλοκληρους ξηρούς καρπούς.

Προχθές που είχε τα γενέθλια της μία πολύ καλή μου φίλη αποφάσισα να τη βοηθήσω βρίσκοντάς της μία εύκολη συνταγή για σοκολατάκια. Και πράγματι, αφού έσπασα το κεφάλι μου κατέφυγα για ακόμα  μία φορά στη σίγουρη λύση…τη γιαγιά μου την Αθανασία.

Αμέσως έγραψα τη συνταγή, την έδωσα στη φίλη μου και επειδή ακριβώς έκανε θραύση αποφάσισα να τη μοιραστώ και μαζί σας…για να κλέψετε και εσείς τις εντυπώσεις!

Υλικά

  • 2 κούπες καρύδι
  • 1 κούπα αμύγδαλα
  • 1 κούπα φρυγανιά
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 μικρό βιτάμ
  • ½ κιλό κουβερτούρα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την κουβερτούρα.

Την κουβερτούρα τη διαλύουμε σε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει μέσα σε νερό.

Τα υλικά όταν τα έχουμε ανακατέψει, τα ζυμώνουμε όλα μαζί και πλάθουμε στρογγυλά σοκολατάκια.

Τα βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο και μετά τα βουτάμε ένα-ένα στη διαλυμένη κουβερτούρα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

bon appetit ♥♥

Κορίνα Γιαννάκη

You May Also Like