Γράφει η Ελένη Φούρλη.
Δεν ξέρω για εσάς.. αλλά εγώ αγαπώ πολύ τις σούπες.. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν τις πετύχαινα όπως ακριβώς θα ήθελα…
Πάντα κάτι μου έφταιγε… Συνήθως ότι σούπα και να έφτιαχνα δεν ήταν τόσο γευστική.. Πάντα σα να έλειπε κάτι..
Και μάλλον έλειπε..
Το έψαξα αρκετά και βρήκα ότι το απόλυτο μυστικό για να πετύχει μια σούπα και να γίνει απόλυτα γευστική είναι ο σπιτικός ζωμός.
Σιγοβράζοντας για αρκετή ώρα κόκκαλα από κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί ή μοσχάρι, ανακατεμένα με μια χούφτα από χοντροκομμένα λαχανικά, όπως καρότα, κρεμμύδια, σέλινο, αλάτι και καρυκεύματα, θα έχετε έτοιμη τη βάση για μια θρεπτική και απόλυτα υγιεινή σπιτική σούπα. Ο ζωμός αυτός μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ή την κατάψυξη για αρκετό καιρό.
Θα με θυμηθείτε…
(Photos by Nick Karvounis , Nathan Dumlao, Olga Kudriavtseva on Unsplash)