Λουκουμάδες με παγωτό! Το must γλυκό στα τραπέζια!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Οι λουκουμάδες είναι το γλυκό που απολαμβάνεις σε κάθε φάση.

Είναι καλοδεχούμενοι από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Θέλουν μικρή προετοιμασία του “μάγειρα”, όμως σίγουρα μπορείς να τους φτιάξεις και να τους απολαύσεις!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

240 γρ. χλιαρό γάλα

240 γρ. χλιαρό νερό

15 γρ. ξηρή μαγιά (2 φακελάκια)

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κοφτό κ.γλ. αλάτι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσετε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες αρχίστε με την ζύμη. Στο μπολ του μίξερ προσθέστε το νερό και την μαγιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και περιμένετε για 5 λεπτά μέχρι η μαγιά να διαλυθεί εντελώς. Προσθέστε στο ίδιο μπολ τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη.

Χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ (με το σύρμα) σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να χυλώσει. (Μπορείτε να το χτυπήστε και στο χέρι με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα). Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό σημείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να φουσκώσει.

Για να τηγανίσετε τους λουκουμάδες προσθέστε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα αρκετό λάδι (για τηγάνισμα).

Ζεστάνετε το λάδι. Δοκιμάστε αν το λάδι έχει κάψει ρίχνοντας μέσα λίγο από το χυλό. Αν το δείτε να τσιτσιρίζει, είναι έτοιμο.

Βουτήξτε ένα κουτάλι της σούπας σε νερό και πάρτε κουταλιά από τον χυλό και ρίξτε τον στο καυτό λάδι. Επαναλάβετε, βρέχοντας πάντα πρώτα το κουτάλι έτσι ώστε να γλιστράει ο χυλός εύκολα, μέχρι η επιφάνεια του τηγανιού να γεμίσει με λουκουμάδες.

Όσο οι λουκουμάδες τηγανίζονται, χρησιμοποιήστε μία τρυπητή κουτάλα για να τους βυθίζετε και να τους γυρνάτε, έτσι όλες οι πλευρές να ροδίσουν. Βγάλτε τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο που το έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο χυλό.

Όταν ολοκληρώσετε, τοποθετήστε τους λουκουμάδες σε μία μεγάλη πιατέλα και βάλτε σοκολάτα! Ιδανικά μπάλες παγωτού!

Είστε έτοιμες!

You May Also Like