Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Κάθε χρόνο η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μία όμορφη μέρα. Αποχαιρετούμε τον χρόνο που φεύγει με τα καλά και τα άσχημά του και υποδεχόμαστε τον νέο χρόνο, τον υποσχόμενο νέα δεδομένα!
Όλοι θέλουμε να είμαστε με αγαπημένα πρόσωπα και μαγειρεύουμε για να τους ευχαριστήσουμε!
Εμείς βγάλαμε ένα μίνι μενού, που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όλο, ή να πάρετε κάποια πιάτα και να τα εισάγετε στο δικό σας μενού!
Για να ξεκινήσουμε το “σερβίρισμα”:
Τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με το πρώτο πιάτο. Μπορείτε να σερβίρετε τέλεια σούπα γλυκοπατάτας με κολοκύθα, που έχει βελούδινη υφή και αξεπέραστη γεύση. Θα ανοίξει σίγουρα την όρεξη σε όλους.
Από σαλάτες:
Μπορείτε να κάνετε την διαφορά. Αυτές τις μέρες φάγαμε όλοι πολύ κρέας, θα ήταν ωραίο να μην γεμίσουμε το τραπέζι πάλι με κρέας. Φτιάξτε μια ωραία σαλάτα με σολομό, ρόδι και καρύδια και έναν κρητικό ντάκο για όσους θέλουν τα παραδοσιακά.
Κυρίως:
Δοκιμάστε να φτιάξετε σουφλέ αγκινάρας ή σουφλέ τυριών που καλύπτει όλα τα γούστα.
Κάντε την διαφορά και φτιάξτε αστακομακαρονάδα ή μακαρονάδα με γαρίδες.
Αν σας φαίνεται πολύ διαφορετικά από τα γιορτινά σας γούστα, φτιάξτε ρολό κοτόπουλο που είναι γρήγορο και χοιρινό λεμονάτο!
Από τυριά να προτιμήσετε πεκορίνο, μετσοβόνε και μιτατοτύρι για τους “πικάντικους”.
Σε αυτό το τραπέζι δοκιμάστε να κάνετε την διαφορά και θα λάμψετε όχι μόνο για την εμφάνισή σας, αλλά και για τις μαγειρικές σας ικανότητες!