Μπισκότα βουτύρου σε πασχαλινά σχέδια, για στόλισμα με ζαχαρόπαστα!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Τα μπισκότα βουτύρου έχουν αποδείξει ότι ταιριάζουν σε κάθε εποχή και γιορτή, έχοντας λάβει τη γενική αποδοχή του κοινού!

Πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα και οι φίλοι με ρωτούν πότε θα φτιάξω… Κι επειδή τα στατιστικά έχουν δείξει ότι τα μπισκότα αυτά είναι εγγύηση και στη γεύση και στην εμφάνιση, να σας πω ότι ήδη έφτιαξα μια παρτίδα για το πασχαλινό παζάρι του σχολείου μας!

Νέα ανοιξιάτικα σχέδια, ό, τι πρέπει για τις μέρες του Πάσχα, σε μια συνταγή πανεύκολη για εγγυημένο αποτέλεσμα. Εκτός από φανταστική γεύση και υπέροχο άρωμα βουτύρου, η συνταγή προσφέρεται για να δημιουργήσετε τα σχέδια και σχήματα της αρεσκείας σας, με τα κουπάτ που έχετε επιλέξει για την περίσταση.

Ούτε φουσκώνουν, ούτε απλώνουν… Έχουν την τέλεια υφή, σαν καμβάς έτοιμος να δεχθεί γλάσο, ζαχαρόπαστα (έτοιμη ή χειροποίητη), μαρμελάδα, σοκολάτα και ό, τι άλλο σας εμπνέει και σας αρέσει.

Μόλις τα φτιάξετε μία – δύο φορές, θα τα καθιερώσετε σε κάθε event, όπως ακριβώς κάναμε κι εμείς (γενέθλια, γιορτές, Πάσχα, Χριστούγεννα, Απόκριες, αποφοίτηση, κλπ!)

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας την παραλλαγή με την άχνη ζάχαρη που έφτιαξα για το παζάρι του σχολείου. Επιλέξτε ποιοτικά υλικά και σας εγγυώμαι ότι θα κάνουν θραύση:

ΥΛΙΚΑ για 2 ταψιά μπισκότα περίπου (ο αριθμός μπισκότων εξαρτάται από το μέγεθός τους)

250 γρ. βούτυρο αγελάδας, ανάλατο, καλής ποιότητας, σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. άχνη ζάχαρη

1 αυγό (μεσαίο – μεγάλο)

450 γρ. αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστείτε λίγο παραπάνω αν κολλάει πολύ η ζύμη σας)

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Προαιρετικά, ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Μόλις δέσει το μίγμα μας, προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό.

Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι και μόλις ενσωματωθεί, ζυμώνουμε με τα χέρια μας.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ή περισσότερα μέρη, όπως μας εξυπηρετεί να τη δουλέψουμε, και με πλάστη ανοίγουμε στο επιθυμητό πάχος (5-6 χιλιοστά). Αν έχουμε χρόνο, τυλίγουμε με μεμβράνη τη ζύμη μας και αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει λίγο το βούτυρο.

Με τα κουπάτ μας κόβουμε τα μπισκότα σε σχήματα και μεταφέρουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10 περίπου λεπτά. Προσοχή στο ψήσιμο, διότι ο κάθε φούρνος έχεις τις ιδιαιτερότητές του!

έτοιμα, στολισμένα και μοιρασμένα σε σακουλάκια για το παζάρι!

Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και στολίζουμε όπως μας αρέσει.

Εγώ, φέτος για πρώτη φορά, αγόρασα ζαχαρόπαστα χωρίς φοινικέλαιο, ωστόσο ενώ είναι καλύτερη από άποψη υγείας (και πιο ακριβή) ήταν πολύ σκληρή και με δυσκόλεψε στο «μοντελισμό». Επίσης, αγόρασα βρώσιμους μαρκαδόρους για να γράφω ευχές επάνω στη ζαχαρόπαστα!

Καλή απόλαυση και καλό Πάσχα!

You May Also Like