Τα πέντε βήματα για τέλεια μακαρόνια

Τα μακαρόνια είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά. Φτιάχνονται με πολλούς τρόπους, ενώ συνδυάζονται άψογα με λογιών και λογιών σάλτσες. Για κάποιους μάλιστα, τα μακαρόνια είναι μέχρι και εθισμός.

Ομως, όσο εύκολο, γρήγορο και του… ποδιού φαγητό μπορεί να φαίνεται στην πραγματικότητα είναι ένα από τα δυσκολότερα γιατί το αν θα πετύχει και πόσο νόστιμο θα είναι εξαρτάται από τις λεπτομέρειες, όπως δηλαδή το χρόνο και τον τρόπο του βρασίματος, το αλάτι, το λάδι κτλ κτλ.

Υπάρχουν λοιπόν, σύμφωνα με πείραμα χημικών οι οποίοι μελέτησαν τις αντιδράσεις που γίνονται κατά το βράσιμο των μακαρονιών, πέντε βήματα για να γίνουν τα μακαρόνια σας απλά τέλεια!

Τα 5 βήματα

Κρατάμε σταθερή τη θερμοκρασία του νερού. 

Ανακατεύουμε συνεχώς

Δε βάζουμε λάδι

Το λάδι στο βράσιμο είναι κάτι που μπορεί να παραλειφθεί και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν τα σουρώσεις το λάδι θα ξεπλυθεί.

Βάζουμε αλάτι

Το αλάτι προστίθεται, εννοείται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

Δε ξεπλένουμε τα μακαρόνια

Απλά παίρνουμε λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν και το προσθέτουμε στη σάλτσα που φτιάχνουμε για να δέσει.

You May Also Like