Επιλέγεις γάλα αμυγδάλου;

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Το γάλα αμυγδάλου έχει μπει στη ζωή μας επιθετικά. Πολλές επιλέγουμε αυτό το γάλα, για να αποφύγουμε τη λακτόζη και να μην μας δυσκολεύουν τα φουσκώματα.

Φυσικά το γάλα αμυγδάλου έχει πολλά οφέλη, όμως έχει και ένα βασικό αρνητικό.

Τα θετικά του γάλακτος αμυγδάλου είναι ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ στην απορρόφηση σωστής ποσότητας σακχάρων στον οργανισμό.

Δεν περιέχει σάκχαρα και βοηθά πολύ όσους κινδυνεύουν από διαβήτη.

Επίσης δίνει την δυνατότητα πρόσληψης βιταμίνης B, που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας.

Όμως εκτός από την βιταμίνη B, περιέχει και βιταμίνη A, που βοηθά το ανοσοποιητικό μας, αλλά και την υγεία των ματιών μας.

Όμως πρόσεξε μην το παρακάνεις. Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα αν επιλέξεις το ζαχαρούχο γάλα.

Επίλεξε γάλα αμυγδάλου, μόνο χωρίς σάκχαρα.

Το γάλα αμυγδάλου προσφέρεται για τους vegan. Όμως επειδή ακριβώς είναι vegan δεν περιέχει πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για το σώμα μας. Πια όμως υπάρχουν πρωτεϊνούχα γάλατα αμυγδάλου, που σε βοηθούν πολύ.

Είναι λοιπόν μια καλή επιλογή για όσους αποφεύγουν τα ζωικά παράγωγα αλλά και για όσους θέλουν μια υγιεινή επιλογή.

Όμως πρέπει να κάνεις τις σωστές επιλογές για να μπορέσεις να βελτιώσεις την υγεία σου και να σου προσφέρει πραγματικά στον οργανισμό.

Διάλεξε σωστά, φάε υγιεινά!

You May Also Like