Χαρά ή μελαγχολία στις γιορτές;

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Φτάνουν οι γιορτούλες και περιμένουμε όλοι με λαχτάρα να ζήσουμε αυτές τις μέρες με δικούς μας ανθρώπους, να κάνουμε εκδρομές ή να ξεκουραστούμε.

Η διάθεση αυτήν την περίοδο είναι περίεργη. Κάποιους τους ανανεώνει και χαίρονται, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που μελαγχολούν.

Τα φωτάκια είναι πηγή χαράς. Στολισμένα σπίτια, δρόμοι. Αν όμως ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που σε “χαλάνε”, τότε ίσως πρέπει να τη δει αλλιώς.

Ίσως χρειάζεται να ανακαλύψεις τον λόγο. Ένα παλιό σου τραύμα ή μελαγχολία του χρόνου που φεύγει. Αν αντιληφθείς τι στο προκαλεί, τότε θα μπορέσεις να το μειώσεις.

Πρέπει να αντλήσεις έστω και λίγη από την θετική σου ενέργεια, για να περάσεις όμορφα τις φετινές σου γιορτές.

Το οφείλεις στον εαυτό σου. Οφείλεις να περάσεις όμορφα. Να περάσεις στιγμές με φίλους σου και γνωστούς. Να γελάσεις, να χαμογελάς, να περάσεις ξέγνοιαστα.

Στόλισε το δέντρο σου, φτιάξε το σπίτι σου, νιώσε cozy και μην σκέφτεσαι αρνητικά.

Ο εγκέφαλός μας είναι ένα σφουγγάρι. Εμείς του δίνουμε σχήμα, υλικό. Εμείς θα του δώσουμε την ώθηση να σκεφτεί θετικά.

Κλείσε ένα ταξίδι, αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου. Στην οικογένειά σου. Στις σκέψεις σου.

Δες το σαν μια ευκαιρία να σκεφτείς λίγο παραπάνω, να κάνεις ενδοσκόπηση, αν δεν θέλεις να βγεις.

Αν σου έχει συμβεί κάτι κακό και είναι αυτός ο λόγος μελαγχολίας σου, τότε πάλεψε να έχεις όσο καλύτερη διάθεση μπορείς. Ίσως να μην το πετύχεις πολύ, όμως σίγουρα κάτι θα καταφέρεις.

Με λίγη δουλίτσα, θα πετύχεις το νέο έτος να σε βρει λίγο πιο χαλαρό, λίγο πιο χαρούμενο.

Μην αμελείς την ψυχολογία σου. Βρες την δύναμή σου και ζήσε τις στιγμές σου όμορφα!

You May Also Like