Σήμερα αγαπημένα μου κορίτσια..θα φτιάξουμε μια πολύ διαφορετική συνταγή.. που δεν είναι συνηθισμένη και τόσο στα μέρη μας… η φίλη μας η Παναγιώτα διάβασε το post με το χούμους… και μας έστειλε μια ωραία συνταγή που της θυμίζει πολύ ωραίες στιγμές..και βέβαια σύμφωνα με την ίδια, είναι πεντανόστιμη…. Πάμε να φτιάξουμε Μολοχία…..
Η μολοχία είναι φυτό ..και τρώγεται κυρίως σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής..ενώ είναι άγνωστο φυτό στην Ευρώπη. Είναι όμως πλούσια σε βιταμίνη Α, και σε ασβέστιο. Τα φύλλα της μοιάζουν με τα βλήτα, ενώ μαγειρεύεται και σκέτη αλλά και με κοτόπουλο, και συνοδεύεται απαραιτήτως από πιλάφι. Υπάρχει σε 2 μορφές, η φρέσκια μολοχία (το καλοκαίρι), και η αποξηραμένη (τον χειμώνα) και μπορείτε να την βρείτε στα μεγάλα super markets στην Αθήνα (στην Χαλκίδα δεν υπάρχει απο όσο ξέρω) ,και βέβαια σε ορισμένα καταστήματα με Αραβικά προϊόντα ή σε καταστήματα μπαχαρικών.
Υλικά
1 κοτόπουλο
1 πακέτο κατεψυγμένη και ψιλοκομμένη μολοχία
4 ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι
5-6 σκελίδες σκόρδο
κόλιανδρο
κύμινο
αλάτι, πιπέρι
χυμός λεμονιού (στο πιάτο μας)
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο με ένα ολόκληρο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο και λίγο κύμινο.
Βάζουμε στην άκρη το κοτόπουλο, σουρώνουμε το ζωμό και τον βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μολοχία και βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να γίνει μία πηχτή σούπα.
Σε ένα τηγανάκι, καβουρδίζουμε με 1-2 κ.σ. φυτίνη 1 κοφτή κουταλιά κόλιανδρο και 3-4 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες. Μόλις πάρουν χρώμα τα ρίχνουμε στη σούπα μας, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε να αρωματίσουν τη σούπα μας.
Σερβίρουμε με ρύζι με καβουρδισμένο φιδέ και βραστό κοτόπουλο.
Σε ευχαριστούμε Παναγιώτα….
ΥΓ. Μπορείτε να στείλετε και εσείς τις δικές σας ιδιαίτερες συνταγές https://www.elenifourli.gr/about-eleni-fourli/
Ελένη ♥♥