Συνταγή για απλή γαλοπούλα με “γέμιση”

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Ένα από τα δύσκολα φαγητά των εορτών είναι και η γεμιστή γαλοπούλα.

Όμως τώρα που όλα έχουν εκσυγχρονιστεί, δεν υπάρχει λόγος εμείς να μένουμε οπαδοί της παράδοσης.

Μπορούμε να φτιάξουμε μια παραλλαγή της συνταγής, πολύ πιο εύκολη και να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο παραδοσιακό φαγητό, με λιγότερο κόπο.

Τι θα χρειαστούμε;

Υλικά:

1στήθος γαλοπούλας φιλέτο 

3 πιπεριές Φλωρίνης 

5 ντομάτες λιαστές  

Αλατοπίπερο

Κομμάτια λαδοτύρι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μούλτι τις πιπεριές και τις ντομάτες. Ρίχνουμε σε μπολ ανοξείδωτο.

Βάζουμε το στήθος και κυλάμε στην σάλτσα να καλυφθεί καλά παντού. Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι όχι μέχρι κάτω και γεμίζουμε με τυρί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου προθερμασμένο στις αντιστάσεις για 40′. Αλατοπιπερώνουμε, κόβουμε και σερβίρουμε με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Είστε έτοιμες για το υπέροχο γιορτινό τραπέζι σας!

You May Also Like