Ακρίβεια ή Πόλεμος; Τι μας φοβίζει περισσότερο;

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

8 στους 10 φοβόμαστε ότι η ακρίβεια θα επηρεάσει πολύ τη ζωή μας το προσεχές διάστημα.

5 στους 10 φοβόμαστε ότι θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.. ή πιο πιθανό σενάριο ότι θα γίνει ένα θερμό επεισόδιο.

7 στους 10 δηλώνουμε ότι.. δύσκολα θα τα βγάλουμε πέρα το χειμώνα λόγω της ακρίβειας.

Σχεδόν όλες οι γυναίκες.. αποστρεφόμαστε την ιδέα της επιστράτευσης.. όχι γιατί δεν δεχόμαστε την ευθύνη ή το χρέος απέναντι στην πατρίδα μας.. αλλά πώς να το κάνουμε.. είναι μεγάλο κρίμα να πάρουμε τα παιδιά μας ή τους άντρες μας σε φέρετρο.. επειδή οι πολιτικοί και τα συμφέροντα βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται..

Σχεδόν όλες οι γυναίκες είμαστε έτοιμες να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και να στερηθούμε από την εμφάνισή μας.. προκειμένου να συντηρηθεί η οικογένειά μας.. αλλά και να μην στερηθούν τα παιδιά μας τα φροντιστήρια και ότι άλλο πληρώνουμε για τη διαπαιδαγώγησή τους..

Σχεδόν όλες οι γυναίκες θα αντιμετωπίσουμε φέτος στενάχωρες καταστάσεις.. θα αντιμετωπίσουμε την απογοήτευση που μπορεί να φέρει ένα μειωμένο οικογενειακό εισόδημα.. θα αντιμετωπίσουμε την απόγνωση της λίστας του σούπερ μάρκετ.. που όσα και να κόψουμε.. πάλι θα δυσκολευτούμε να τα ανταποκριθούμε στις νέες αυξημένες τιμές..

Σχεδόν όλες οι συζητήσεις στο σπίτι.. αλλά ακόμα και στους χώρους εργασίας.. ακόμα και εκεί που πάμε πιούμε έναν καφέ για να χαλαρώσουμε.. θα περιστρέφονται γύρω από δυσάρεστα πράγματα.. Θα μιλάμε για την ακρίβεια.. ή για τον πόλεμο..

Τελικά.. είμαστε εγκλωβισμένες σ’ αυτή τη μοίρα; Μήπως αντικειμενικά δεν είναι η μοίρα.. αλλά το μυαλό; Μήπως είναι θέμα ψυχολογίας και όχι πραγματικής επιβίωσης; Μήπως τελικά είναι το ένστικτο που καθορίζει το πόσο τρομάζουμε στα σενάρια;

 

Φωτογραφίες: Hasan Almasi and Hugo Jehanne (Unsplash)

Επεξεργασία: Canva.com

You May Also Like