Αλήθειες και ψέματα για την κυτταρίτιδα! (και bonus σπιτικές θεραπείες για να την αντιμετωπίσεις!)

Η κυτταρίτιδα είναι το θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες την περίοδο του καλοκαιριού! Σε γενικές γραμμές υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση γύρω από το θέμα αυτό! Για παράδειγμα, ένας μύθος σχετικά με την κυτταρίτιδα είναι ότι εμφανίζεται στις γυναίκες με μερικά παραπάνω κιλά!

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι  η κυτταρίτιδα δεν σχετίζεται με το βάρος, αλλά με τον τρόπο ζωής μας και το DNA μας! Ναι, κάποιες γυναίκες μπορεί να αποκτήσουν πιο εύκολα όψη φλοιού πορτοκαλιού, λόγω DNA! Επιπλέον, πολλοί ισχυρίζονται ότι ορισμένα ρούχα (πχ κολάν) μειώνουν την  κυτταρίτιδα. Η άποψη αυτή είναι τελείως λανθασμένη. Στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς τα πολύ στενά ρούχα μειώνουν την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να επιδεινώσουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μόνιμη θεραπεία για την κυτταρίτιδα (ακόμη). Αν θέλομε να απαλλαχτούμε από αυτή πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας! Βασικό θέμα είναι η ενυδάτωση, από μέσα προς τα έξω! Δηλαδή; Πίνουμε πολύ νερό και τρεφόμαστε υγιεινά! Τροφές, όπως τα αγγούρια και οι ντομάτες, που περιέχουν σχεδόν 90% νερό βοηθούν στην μείωση της κυτταρίτιδας. Αποφεύγουμε το αλκοόλ και τα κορεσμένα λιπαρά! Επίσης, δεν ξεχνάμε να αθλούμαστε. Καθώς η σωματική άσκηση επαναφέρει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος!

Πάμε να δούμε και δύο τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα μόνες μας στο σπίτι!

 

Ο πρώτος τρόπος είναι με μία σπιτική μάσκα! Τι χρειαζόμαστε;

Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας καφέ

1κουταλιά σούπας κανέλα

1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη

Το ελαιόλαδο ενυδατώνει το δέρμα. Ο καφές και η κανέλα έχουν θερμαντικές ιδιότητες που είναι απαραίτητες στην περίπτωση αυτή γιατί ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος! Η ζάχαρη θα μας κάνει την απαραίτητη απολέπιση! Ξεκινάμε κάνοντας μασάζ με το μείγμα μας με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Επαναλαμβάνουμε  δύο φορές την εβδομάδα!

Ξηρό μασάζ

Είναι μία μέθοδος για να μειωθεί η όψη φλοιού πορτοκαλιού, που έγινε δημοφιλής τον τελευταίο καιρό.

Χρειαζόμαστε μία βούρτσα για το σώμα. Κάνουμε μασάζ από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις για περίπου 5 με 10 λεπτά, 2 με 3 φορές την εβδομάδα! Το δέρμα θερμαίνεται γιατί ενεργοποιείται η  κυκλοφορία του αίματος και σταδιακά σφίγγει! Προσοχή! Τις πρώτες βδομάδες που θα εφαρμόσουμε αυτή τη μέθοδο το μασάζ δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 1 λεπτό και καλό είναι να το κάνουμε μία φορά την εβδομάδα μέχρι να συνηθίσει το δέρμα μας!

Παρασκευή

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *