Αντικείμενα που μειώνουν το άγχος!

Γράφει η Σταυρούλα Λουκά.

Στρες, άγχος, πίεση τρεις λέξεις που δυστυχώς κυριαρχούν όλο και περισσότερο στις ζωές μας… Οι υπερβολικές ώρες εργασίας, οι υποχρεώσεις και η απαιτητική καθημερινότητα επιδεινώνουν το αίσθημα του άγχους και μας δυσκολεύουν τη ζωή… κάθε νόμισμα όμως έχει πάντα δύο όψεις!

Υπάρχουν λοιπόν αντικείμενα που μας χαλαρώνουν, μας ηρεμούν και μειώνουν το στρες! Αντικείμενα που απασχολούν όμορφα και ήρεμα το μυαλό μας και θα σας παρουσιάσουμε κάποια από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα!

 

Βιβλία ζωγραφικής, υπάρχουν ειδικά σχέδια ζωγραφικής με χαλαρωτικές εικόνες, που μας ηρεμούν όταν τις γεμίζουμε με χρώματα που επιλέγουμε, χρησιμοποιώντας απόλυτα τη φαντασία μας!

Μπαλάκια αντιστρές,  μαλακά ή πιο σκληρά μας χαλαρώνουν όταν τα κρατάμε στα χέρια μας και τα πιέζουμε , απελευθερώνοντάς όλη μας την νευρικότητα!

«σπίνερ», σβούρα χειρός με πιο απλά λόγια. Τοποθετούμε τη σβούρα ανάμεσα στα δάχτυλα μας και απλά ωθούμε μικρή δύναμη ώστε να αρχίσει να γυρίζει! Απασχολώντας τα χέρια και το μυαλό μας το άγχος δεν είναι πλέον πρωταγωνιστής!

Υπάρχουν φυσικά πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να μειώσουμε το αίσθημα του άγχος και βέβαια ο καθένας από εμάς αναπτύσσει τους προσωπικούς του «μηχανισμούς» για να μπορεί να το αντιμετωπίζει! Το ίδιο χαλαρωτικό ίσως είναι λοιπόν για κάποιον ένα απλό καφεδάκι με έναν φίλο του. Το σπουδαίο είναι να ανακαλύψουμε τι μας προσφέρει ευφορία και να το εφαρμόσουμε!

You May Also Like