Άραγε χρειάζεται “ξεκούραση” το νύχι μου;

Ποιος είναι ο μύθος και ποια η πραγματικότητα σχετικά με το βάψιμο των νυχιών; Μπορεί ένα νύχι να «αναπνεύσει» ή είναι ένα μεγάλο ψέμα;

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Δηλαδή σε καμία περίπτωση ένα νύχι δεν αναπνέει, όπως επίσης και δεν ξεκουράζεται!

Αυτό γιατί τα νύχια μας είναι απλά νεκρά κύτταρα, για τον λόγο αυτό και δεν πονάμε όταν τα κόβουμε. Μπορεί όμως σίγουρα να υποστεί φθορές όταν συχνά λιμάρουμε την πάνω του επιφάνεια ή χρησιμοποιούμε τροχό.

Επί της ουσίας δηλαδή δεν βλάπτει τα νύχια το βερνίκι ή το ημιμόνιμο αυτό καθ’ αυτό, αλλά ο τρόπος που το αφαιρούμαι για να βάλουμε το επόμενο. Για τον λόγο αυτό φροντίζουμε πάρα πολύ καλά τον τρόπο που θα αφαιρούμε το υλικό με το οποίο τα έχουμε βάψει.

Ένα βαμμένο νύχι έχει το βασικό πλεονέκτημα ότι δεν σπάει και δεν δέχεται την ίδια τριβή, αφού το υλικό που το βάφει το προστατεύει από αυτές τις φθορές. Αν λοιπόν η δουλειά σου είναι τέτοια που τα «χτυπά», τότε καλύτερα να τα έχεις βαμμένα.

Αυτό που πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ είναι η υγιεινή των νυχιών σου. Όταν δηλαδή περιποιείσαι τα άκρα σου, πρέπει όλα να είναι πολύ καλά αποστειρωμένα, ώστε να είσαι προστατευμένη από μύκητες. Πόσο μάλλον όταν κάνεις gel πρέπει να έχει γίνει πολύ προσεκτική δουλειά στο μανικιούρ και έπειτα στο πως θα τοποθετηθεί το υλικό. Αυτό γιατί αν το υλικό έχει αφήσει κενό και μπει αέρας, μπορεί να δημιουργηθεί μύκητας σε πολύ γρήγορο χρόνο!

Αυτό που ακούμε συχνά είναι να αφήνουν τα νύχια για μία εβδομάδα χωρίς κανένα υλικό πάνω, μέχρι το επόμενο μανικιούρ- ημιμόνιμο. Το χρονικό διάστημα κάποιων ημερών δεν βοηθά σε κάτι. Η μία εβδομάδα δεν είναι αρκετή. Αν λοιπόν επιλέξεις να αφήσεις τα νύχια σου για λίγο διάστημα άβαφα, επέλεξε να το κάνεις για έναν μήνα τουλάχιστον, κάνοντάς του κάποιες θεραπείες, ώστε να σκληρύνει και να αντέχει ξανά την λίμα και την τριβή στην επιφάνειά του.

Το σημαντικό στην συχνή βαφή των νυχιών, είναι να σου τα κάνει κάποιος επαγγελματίας που γνωρίζει το πώς να στα προστατεύει από τους τροχούς και τις λίμες και να σε ενημερώνει σωστά.

Και μην ξεχνάς πως δεν είναι πάντα απαραίτητο να τα έχεις βαμμένα! Και τα άβαφα νύχια έχουν την ομορφιά τους. Αρκεί να περιποιείσαι τα άκρα σου για να νιώθεις όμορφη! Δεν κάνει το χρώμα την μεγάλη διαφορά, αλλά αυτή καθ’ αυτή η περιποίηση!

You May Also Like