Το άρωμα σου καταστρέφει την ερωτική σου ζωή;

Πώς γίνεται αυτό θα μου πεις και γι΄αυτό μπήκες να διαβάσεις. Εσύ φοράς το άρωμα σου (μερικές φορές το παρακάνεις) για να μυρίζεις ωραία στον άλλον. Είτε έχεις ένα χαρακτηριστικό άρωμα εδώ και χρόνια, είτε απλώς το αλλάζεις σαν τα πουκάμισα.

Κι ενώ το άρωμα μας τονώνει την αυτοπεποίθηση στα πρώτα μας ραντεβού, υπάρχουν λόγοι που το άρωμα καταστρέφει την προσωπική μας ζωή.

Σύμφωνα με μια ψυχολόγο, το άρωμα είναι η μάσκα του αληθινού σου εαυτού και μπορεί να μειώσεις τις πιθανότητες να βγεις και δεύτερο ραντεβού. Ιστορικά, οι άνθρωποι βασίζονταν στη μυρωδιά του άλλου για να πάρουν πληροφορίες για έναν άνθρωπο, εξηγεί η Dr. Belisa Vranich.

Τώρα οι άνθρωποι φορούν τη “μάσκα”, το άρωμά τους και χάνεται η πραγματική τους μυρωδιά, η μυρωδιά του σώματος.

Έρευνες έχουν δείξει πως η οσφρητική νοημοσύνη (υπάρχει και αυτό) παίζει σημαντικό ρόλο στο πως οι άνθρωποι επιλέγουν το ταίρι τους. Η μυρωδιά συνειδητά ή ασυνείδητα μας υπαγορεύει πως θα αισθανθούμε για έναν σύντροφο, επειδή το τμήμα του μυαλού που νιώθει τη μυρωδιά, βρίσκεται κοντά στη μνήμη.

Εντάξει, δεν είναι κακό να μυρίζεις λίγο πιο γλυκά αλλά να αφήνεις τη φυσική σου μυρωδιά στην επιφάνεια. Γιατί τέτοια έντονα αρώματα μπορεί να καταστρέψουν τη χημεία σε ένα ραντεβού.

Λοιπόν; Την επόμενη φορά που θα βγεις ραντεβού άφησε το άρωμα στο σπίτι. Πρέπει να το δοκιμάσεις και να τεστάρεις και τον εαυτό σου!

You May Also Like