Αυτά που μου «δίδαξε» ένας σκύλος..

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Παγκόσμια ημέρα σκύλου σήμερα και δεν γινόταν να μην αναφερθώ μέσα από το elenifourli.com σε αυτό το κομμάτι της ζωής μου!

Η αλήθεια είναι πως δεν αγαπούσα και πολύ τα σκυλιά όταν ήμουν μικρή..  Όχι σε σημείο βέβαια να τους κάνω κακό, απλά τα φοβόμουν.. τα φοβόμουν πολύ..  μικρά και μεγάλα..

Όλα αυτά βέβαια άλλαξαν από τότε που απέκτησα τον πρώτο μου σκύλο.. Θα ήμουν περίπου 15 ετών όταν ήρθε στην οικογένεια ένα πανέμορφο κανίς..

Με τα χρόνια και κάνοντας πλέον και την δική μου οικογένεια.. τα σκυλιά συνεχίζουν να είναι μεγάλη αγάπη και αυτή τη στιγμή έχω δυο στο σπίτι.. ναι.. μέσα στο σπίτι..

Δεν ξέρω αν τα σκυλιά με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος.. σίγουρα όμως με βοήθησαν να γίνω πιο υπεύθυνος άνθρωπος..

Μου έδειξαν την πραγματική αγάπη.. πως είναι να αγαπάς κάποιον άνευ όρων.

Μου έμαθαν να είμαι περισσότερο νοικοκυρά και να καθαρίζω πιο συχνά.. αναγκαστικά βέβαια ..χαχα..

Μου έμαθαν πως είναι η πραγματική φιλία.. Ναι.. κι όμως είναι πιστοί και πραγματικοί φίλοι..

Μπορεί κάποιοι να με πουν υπερβολική.. αλλά πραγματικά δεν με νοιάζει..

Δεν υπάρχει πιο όμορφη και αγνή αγάπη ανάμεσα σε σκύλο και άνθρωπο..

Δεν θα μείνω σε αυτούς που κακομεταχειρίζονται ένα σκύλο γιατί θεωρώ και εύχομαι να είναι λίγοι.. Εξάλλου πιστεύω ότι αν κάποιος βγάζει κακία απέναντι σε έναν σκύλο.. τότε θα βγάζει και απέναντι σ’ έναν άνθρωπο..

Μένω σε αυτούς που φροντίζουν.. υιοθετούν.. αφιερώνουν χρόνο.. και αγαπούν έναν σκύλο..

Πραγματικά πιστεύω πως αν θέλει να γίνει κάποιος καλύτερος άνθρωπος θα πρέπει να υιοθετήσει ένα σκυλάκι… Λίγη τροφή θέλει και πολύ αγάπη…!!!!

You May Also Like