Μια μακαρονάδα ξεχωριστή και λαχταριστή που σου μένει αξέχαστη και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου δύσκολη!
Για την καρμπονάρα λοιπόν θα χρειαστούμε :
- Spaghetti n.5
- 2 κρόκους αυγών
- 150γρ Τριμμένο πεκορίνο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 αυγό
- 150γρ μπέικον
- ελαιόλαδο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο πρέπει.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο το μπέικον για 1-2 λεπτά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό και τους κρόκους με το μισό τυρί, με αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, κρατάμε λίγο νερό και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Βάζουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με το μπέικον και το απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και λίγο νερό από αυτό των μακαρονιών μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε βάζοντας από πάνω πεκορίνο και πιπέρι.
Και καλή σας όρεξη!
Σταυρούλα Λουκά