Botox: Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν το κάνεις

Είμαι σίγουρη ότι κάθε γυναίκα που έχει πατήσει τα 40 ( κάποιες και σε μικρότερη ηλικία), το έχει σκεφτεί πάρα πολλές φορές.. Κάποιες δεν μένουν μόνο στη σκέψη και τρέχουν να το κάνουν, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία..

Άλλωστε πλέον έχει γίνει διαδικασία ρουτίνας για τους γιατρούς.. ή μήπως όχι;;

Σήμερα θα αναπτύξουμε το κεφάλαιο Botox και θα μάθουμε και παραπάνω πράγματα που ίσως δεν γνωρίζαμε..

Τι είναι το Botox

Η βοτουλινική τοξίνη (botox ή dysport) είναι μια φυσική πρωτεΐνη, που χρησιμοποιείται αποτελεσματικά ως μέθοδος αντιγήρανσης και εξάλειψης των ρυτίδων. Δρα ακριβώς πάνω στους μύες, αποτρέποντας συσπάσεις και κινήσεις έκφρασης, που ευθύνονται για τις ρυτίδες.

Που μπορούμε να το κάνουμε

Εφαρμόζεται στο πρόσωπο και το σώμα. Πιο αναλυτικά, στο μέτωπο, το μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια («πόδι χήνας»), στη βάση της μύτης, γύρω από το στόμα, στο λαιμό, τις μασχάλες, τις παλάμες  και τα πέλματα, καλύπτοντας ουσιαστικά είτε ανάγκες αισθητικής δερματολογίας (ρυτίδες μετώπου, μεσόφρυου, περιοφθαλμικές και ρινικές, ρυτίδες στόματος ή ανύψωση φρυδιού) είτε κλινικής δερματολογίας (υπεριδρωσία – αυξημένος ιδρώτας σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα, ημικρανία)

Τι κάνει ουσιαστικά η συγκεκριμένη μέθοδος αντιγήρανσης

Η βοτουλινική τοξίνη (botox ή dysport) πρακτικά αδρανοποιεί τους μιμικούς μύες του προσώπου, δηλαδή όλους εκείνους τους μύες που προκαλούν τις εκφράσεις συναισθημάτων όπως είναι η έκπληξη, ο θυμός, η λύπη, κ.ά. Ουσιαστικά η κίνηση των μυών εξασθενεί και η δημιουργία των ρυτίδων παύει να υφίσταται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση της τοξίνης.

Η βοτουλινική τοξίνη είναι μια ανώδυνη διαδικασία, ως εφαρμογή διαρκεί ελάχιστη ώρα και τα αποτελέσματα  είναι ορατά σε 7-10 ημέρες ενώ διαρκούν για πολλούς μήνες (από 4 έως 6 μήνες).  Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται με καμία ειδική αποθεραπεία, καθώς επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του (δεν απαιτείται ανάρρωση).

Τι δεν ξέρουμε για το Botox

Αυτό που σίγουρα δε γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι η βοτουλινική τοξίνη (botox ή dysport) συστήνεται να γίνεται τακτικά, καθώς έτσι εξαλείφονται οι αυλακώσεις, και γενικότερα το «τσαλάκωμα» του δέρματος, που δημιουργείται με τη φυσιολογική φθορά του χρόνου και την υπερδραστηριότητα των μυών. Ταυτόχρονα η βοτουλινική τοξίνη επηρεάζει απολύτως θετικά την ψυχοσύνθεση του ατόμου, που θα το εφαρμόσει και πιθανώς -γιατί όχι;- να αποτελεί το έναυσμα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και μια μεγαλύτερη φροντίδα στον εαυτό τους.    Η βοτουλινική τοξίνη δε λειτουργεί όπως το υαλουρονικό οξύ. Η βοτουλινική τοξίνη αδρανοποιεί τη ρυτίδα έκφρασης, ακόμα και σε άτομα νεαράς ηλικίας ενώ το υαλουρονικό τη «γεμίζει». Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ διαδεδομένο είναι στις μέρες μας, το “baby botox”, δηλαδή η μικρότερη ποσότητα έκχυσης της βοτουλινικής τοξίνης, που ωστόσο επιτρέπει την κίνηση των μυών αλλά με μικρότερη ένταση, οπότε το αποτέλεσμα αισθητικά δείχνει πιο φυσικό και το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο, πιο υγιές.

Πόσο κοστίζει το Botox;

Το κόστος της βοτουλινικής τοξίνης είναι προσιτό, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας ότι καμία κρέμα δε δημιουργεί τόσο άμεσα και ορατά αποτελέσματα και καμία μη επεμβατική θεραπεία δε φέρει τόσο μακροχρόνια αποτελέσματα.

Ποιον να εμπιστευτούμε

Η βοτουλινική τοξίνη  είναι μια ενέσιμη μέθοδος, μια ιατρική θεραπεία, που νομιμοποιούνται να την εκτελούν ΜΟΝΟ οι ιατροί, δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί, αφού εκείνοι έχουν γνώση ανατομίας του προσώπου.

Οποιοσδήποτε άλλος επιστήμων ή μη, φέρει μέγιστη ευθύνη για τυχόν αρνητικές συνέπειες από λάθος χειρισμό και εφαρμογή.

( Πληροφορίες από tofarmakeiomou.gr)

Photos Pixabay, Unsplash

 

Ελένη ♥♥

Share This Story

Beauty

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *