Γαρίδες σαγανάκι… σαν της μαμάς κανένα!

Το καλύτερο σαγανάκι που έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου (ας πω τα καλύτερα, γιατί διαβάζει και η μαμά μου τα άρθρα… χαχα ). Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη, που την «έκλεψα» και σας την χαρίζω, γιατί σίγουρα θα την εκτιμήσετε!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :

  • 1 κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • Πολτός φρέσκιας ντομάτας ή συμπυκνωμένος πελτές
  • 300 – 400 γραμμάρια γαρίδες με κέλυφος κατεψυγμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ούζο
  • Ρίγανη
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό ,αφού το νερό βράσει, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες για 2-3 λεπτά και τις σουρώνουμε κρατώντας το νερό στο οποίο έβρασαν και έπειτα τις καθαρίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μισό κρεμμύδι και μισή σκελίδα σκόρδο τριμμένη, μετά προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 -3 κουταλιές φρέσκιας ντομάτας ή πελτέ συμπυκνωμένης ντομάτας και λίγο από το νερό, που είχαμε βράσει τις γαρίδες. Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, ρίγανη και την φέτα σε κυβάκια!

Δοκιμάστε το!!! Και καλή σας όρεξη!

 

Σταυρούλα Λουκά

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *