Charlotte σοκολάτας

Οι πεντανόστιμες γλυκές συνταγές δεν έχουν τελειωμό στο elenifourli.com

Έτσι και σήμερα θα σας γλυκάνουμε με μια φανταστική τούρτα Σαρλότ, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι και να ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά για 8-10 άτομα

160γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

160γρ. ζάχαρη

6 αυγά

30γρ. βούτυρο

Λίγη βανίλια

001

Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα:

300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια

7 κρόκοι αυγών

150γρ. ζάχαρη

75 γρ. βούτυρο

300ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές σοκολάτα γλυκιά, σε σκόνη

Μισό φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο με μισό φλιτζάνι νερό

Προαιρετικά – Ζάχαρη άχνη εξωτικά φρούτα ( φραγκοστάφυλα ή μάνγκο ή παπάγια)

Απαιτούμενα σκεύη..

2 ταψάκια 20 και 24εκ.

1 φόρμα 20εκ.

0000000000000000002

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το παντεσπάνι ως εξης:

Ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.. αλλά να μην καεί. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε τη βανίλια, κοσκινισμένη με το αλεύρι, σιγά σιγά, και κατόπιν το βούτυρο χτυπώντας συνεχώς αλλά σε χαμηλή ταχύτητα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και τα προσθέτετε στο προηγούμενο μίγμα με απαλές κινήσεις.

Αλείφετε με βούτυρο 2 ταψάκια το ένα μεγαλύτερο από το άλλο.., και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Ρίχνετε το μίγμα με το παντεσπάνι και ψήνετε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς..

Για τη γέμιση:

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και, σε χωριστό σκεύος, το βούτυρο με τη σκόνη σοκολάτας. Αναμιγνύετε τα 2 μίγματα και κατόπιν προσθέτετε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας σταθερά.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μίγμα.

Τοποθετείτε σε μικρή φόρμα για πουτίγκα ( διαμέτρου 20εκ.) το μεγάλο παντεσπάνι, το σιροπιάζετε ελαφρά, πιέζοντάς το απαλά προς τον πάτο της φόρμας, ώστε να καμπυλώσει  ( το ζητούμενο είναι να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της φόρμας).

Αδειάζετε πάνω από το παντεσπάνι τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι. Το σιροπιάζετε και αυτό και το πιέζετε ελαφρά να εφαρμόσει.

Αφήνετε την Σαρλότ στο ψυγείο για 6-7 ώρες. Την ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς  τη σε πιατέλα και τη γαρνίρετε προαιρετικά με άχνη, φρούτα ή τριμμένη σοκολάτα).

( Η συνταγή είναι από το βιβλίο Σοκολατένιοι πειρασμοί).

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *