Χριστούγεννα με βιντεοκλήση;

Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές και το ξέρουμε. Οι περισσότεροι θα φάμε μαζί με τα πολύ κοντινά πρόσωπα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ενώ θα λείπουν σίγουρα οι ηλικιωμένοι.

Και επειδή εκείνοι είναι που περνούν δυσκολότερα, θα μπορούσαμε ίσως να βρούμε λύσεις για να μην νιώσουν τόσο μόνοι αυτές τις ημέρες.

Ένα μεγάλο παράδειγμα μας δίνει μια διαφήμιση που έχω δει στην τηλεόραση, όπου οι παππούδες τρώνε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζί με τα μέλη της οικογένειάς τους, μέσω βιντεοκλήσης.

Και μπορεί να σας φαίνεται αστεία εικόνα, όμως όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από συντροφιά αυτές τις ημέρες και μια απλή βιντεοκλήση καλύπτει κάποιο κενό.

Οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι δεν ξέρουν πως να το χειριστούν, με λίγη θέληση όμως μπορείτε να τους βοηθήσουν να το πετύχουν.

Αν δεν είναι εφικτό, τότε το τηλέφωνο ίσως καλύπτει ένα κενό και βοηθά πολύ στο να μην νιώθει κάποιος μόνος τις μέρες αυτές. Όπως επίσης και μια τρυφερή κίνηση.

Μπορείς να στείλεις ένα δώρο από πριν, που θα τους δείχνει πως τους σκέφτεσαι πολύ και θα τους δώσει χαρά.

Αυτό που είναι ιδανικό είναι να βρεις χρόνο να τους δεις από απόσταση σε εξωτερικό χώρο. Αν οι παππούδες μένουν κοντά, κάνε μια επίσκεψη και δες τους στην αυλή από μακριά. Η δια ζώσης επικοινωνία είναι η καλύτερη.

Ας είμαστε ενωμένοι σε αυτές τις γιορτές και ας βρούμε λύσεις, για να περάσουμε όσο όμορφα γίνεται!

Κάτια Καραχάλιου

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *