Χριστουγεννιάτικα παραμύθια: Ο Εγωιστής Γίγαντας, του Oscar Wild

Μου αρέσει πολύ αυτή η ενότητα με τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια… Με έναν τρόπο μαγικό μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και μας κάνουν να αισθανόμαστε και πάλι παιδιά… Το πρώτο μας παραμύθι ήταν το κοριτσάκι με τα σπίρτα.. και τώρα συνεχίζουμε με μια ακόμα Χριστουγεννιάτικη ιστορία..

Ο Εγωιστής Γίγαντας είναι μία από τις πέντε παιδικές ιστορίες που συγκροτούν το βιβλίο Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας και άλλες ιστορίες. Το βιβλίο είναι έργο του Oscar Wilde που εκδόθηκε το 1888.

Ο Βρετανός εστέτ στο παραμύθι Ο Εγωιστής Γίγαντας, αφηγείται την ιστορία ενός γίγαντα και μιας παρέας παιδιών.

Στον πανέμορφο κήπο του γίγαντα έπαιζαν τα παιδιά. Εκείνος όμως τα έδιωξε και έχτισε ολόγυρα έναν ψηλό φράχτη, απαγορεύοντας την είσοδο. Από τότε, η άνοιξη και το καλοκαίρι δεν ξανάρθαν ποτέ. Τα πουλιά έφυγαν. Χιόνι και χαλάζι πέφταν αδιάκοπα. Τα λουλούδια δε φύτρωναν και τα δέντρα δεν άνθιζαν. Όμως, τα παιδιά τρύπωσαν στον κήπο κρυφά. Κι άλλαξαν όλα. O γίγαντας κατάλαβε και αγάπησε τα παιδιά. Κι όταν γέρασε, ένα από αυτά οδήγησε την ψυχή του στον Παράδεισο.

O Oscar Wilde συνθέτει ένα συγκινητικό και διαχρονικό παραμύθι με το οποίο κατηγορεί τον εγωισμό και προβάλλει την ανθρωπιά και την αγάπη, δημιουργώντας ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας για τα παιδιά.

(Πληροφορίες από artic.gr)

(Photos Pixabay/ Unsplash )

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *