Πότε πρέπει να λέμε «όχι» ;

Έχετε σκεφτεί ποτέ ,πότε πρέπει να λέμε «όχι»….; Η λέξη «όχι» ίσως είναι αρνητικά φορτισμένη ,καθώς δηλώνει άρνηση, αλλά πιστέψτε με από τα «όχι» που λέμε μπορούμε να καθορίσουμε, πόσο θετική θα είναι η ζωή μας!

Ποιος ή ποια δεν έχει βρεθεί σε μια άβολη στιγμή, που όταν κάποιος μας ζητά μια χάρη ή το οτιδήποτε, δεν τολμούμε να αρνηθούμε για πολλούς λόγους. Ίσως για να μην χαλάσουμε την όμορφη εικόνα, που οι άλλοι έχουν για εμάς… ίσως πάλι, γιατί δεν έχουμε το θάρρος να εκφράσουμε την άποψή μας…

Ένα είναι το σίγουρο ,αν η άρνησή μας είναι ευγενική οι άνθρωποι, που πραγματικά μας αγαπούν και μας καταλαβαίνουν δεν θα δυσανασχετήσουν, αντιθέτως θα μας καταλάβουν…. Για όλους τους υπόλοιπους θεωρώ δεν χρειάζεται να μας ενδιαφέρει, πως θα μας κρίνουν ή τι θα σκεφτούν… να ξέρετε, όσοι δεν μας καταλαβαίνουν, απλά δεν μας καταλαβαίνουν, δε θα αλλάξει αυτό με το να προσπαθούμε να γίνουμε αρεστοί!

Την επόμενη φορά λοιπόν, που δεν θα σας εκφράζει κάτι ή απλά δε θα σας είναι ευχάριστο και εύκολο μπορείτε να μην πείτε «ναι», μπορείτε να πείτε «ίσως» ή «θα το σκεφτώ και θα σου απαντήσω» και αν είστε σίγουροι πως κάτι τέτοιο δεν σας εκφράζει απλά πείτε «ευχαριστώ πολύ, όχι».

Μην φοβάστε να είστε οι εαυτοί σας!

 

Σταυρούλα Λουκά 

You May Also Like