Το χρώμα που είναι μόδα στην εσωτερική διακόσμηση.

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Αυτές τις ημέρες με έχει πιάσει μια μανία να αλλάξω τα χρώματα στους τοίχους… Ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε,  και εγώ τώρα το θυμήθηκα.. ανάποδος άνθρωπος παιδί μου.. lol

Για να μην ξεσηκωνόμαστε τώρα που άλλαξε καιρός και έχουμε αλλαγές σε όλο το σπίτι, ας ξεκινήσω με το σαλόνι και τα άλλα δωμάτια του χρόνου πρώτα ο Θεός..

Με ένα γρήγορο ψάξιμο για τα χρώματα στην εσωτερική διακόσμηση.. είδα ότι το λευκό είναι μεγάλη τάση για τους τοίχους στο σαλόνι και εδώ που τα λέμε είναι και το χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από όλα   στην εσωτερική διακόσμηση.

Ξεκινάμε λέει με λευκούς τοίχους και διαμορφώνουμε σταδιακά το χρώμα πάνω στο λευκό.

Αυτός είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος για να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουμε το χρώμα.

Τα χρωματιστά ντεκόρ σε ένα λευκό δωμάτιο κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και καθαρότερος.

Αποτελεί  καλή επιλογή για τα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες, πάντα σε συνδυασμό με άλλα χρώματα. Η υπερβολική χρήση λευκού όμως, μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να είναι περισσότερο φωτεινό από όσο πρέπει και κάποιοι δεν το θέλουν αυτό..

Το λευκό αντανακλά όλο το φως έτσι ώστε να κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα στα ταβάνια.

Είναι ένα δύσκολο χρώμα για μένα.. Μπορεί να είναι τάση ..αλλά να σου ταιριάζει κιόλας..

Σαν χρώμα το λατρεύω.. αλλά για μέσα στο σπίτι προτιμώ τα πιο έντονα χρώματα.. χωρίς να σημαίνει αυτό βέβαια ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω κάπως συνδυαστικά..

Εσείς τι χρώματα έχετε στο σαλόνι σας;;;

 

( Υλικό από 4myhome.gr, φωτογραφίες Pixabay )

You May Also Like