Δίσκοι φαγητού.. μια μέθοδος που βοηθά στη δίαιτα και την οικονομία!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Διάβασα σε ένα αμερικάνικο μπλογκ ότι είναι της μόδας εκεί στην άλλη άκρη του ατλαντικού τα πολυμορφικά ταπεράκια.. Οι εργαζόμενες γυναίκες διατηρούν τη σιλουέτα τους παίρνοντας μαζί τους στη δουλειά ένα πλήρες γεύμα σε τάπερ..

Κυρίως φαγητό, σαλάτα και μια μερίδα φρούτο.. όλα σε ένα ταπεράκι! Έτσι οι φίλες Αμερικανίδες προσέχουν και τις θερμίδες.. αλλά και κάνουν οικονομία! Κάτι αντίστοιχο σκέφτηκα.. μπορούμε να κάνουμε και εδώ.. και στο σπίτι μας!

Να τρώμε σε ταπεράκια; Όχι.. αλλά για σκεφτείτε.. Πώς ταϊζουμε τα παιδιά μας; Θυμάστε τους όμορφους παιδικούς δίσκους 2 ή 3 θέσεων; Να σαν αυτούς στην παρακάτω φωτό! Μάλιστα.. σας έγραψα και 2 ιδέες για φαγητό! Υγιεινό φαγητό.. λίγες και μετρημένες θερμίδες.. και φυσικά.. κέρδος και για το πορτοφόλι μας!

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να πείσετε την οικογένειά σας να χρησιμοποιεί τους δίσκους… Στην Ελλάδα μας αρέσει να έχουμε τη σαλάτα στη μέση, τη φέτα.. και ένα γεμάτο πιάτο μπροστά μας.. Κοιτάξτε όμως τους παρακάτω δίσκους που βρήκα στο skroutz.. Γύρω στα 10 ευρώ είναι η τιμή τους και είναι φτιαχμένοι από inox ή από καουτσούκ, σιλικόνη ή μελαμίνη!

Σε όμορφα χρώματα για να φτιάχνει η ψυχολογία.. αλλά και απλός.. inox ή στρατιωτικού τύπου για να «πικάρετε» το αντρικό φύλο του σπιτιού!

Εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά.. Ακόμα και για εκπαιδευτικούς λόγους.. Να μάθουμε εμείς οι ενήλικες στα παιδιά μας.. ότι η σωστή διατροφή περιλαμβάνει ισορροπημένη ποσότητα φαγητού, σαλάτας και φρούτου.. Γλυτώνουμε και το πλύσιμο των περιττών πιάτων.. γλυτώνουμε και χρήματα από τις υπερβολικές ποσότητες φαγητού που συνηθίζουμε δίχως μέτρο να μαγειρεύουμε.. Τέλος.. διατηρούμε και τη σιλουέτα μας.. Σκεφτείτε το!

Photos Michal Biernat , Ferks Guare (Unsplash) / skroutz

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *