Δώρα άδωρα των Χριστουγέννων..

Είναι όλα τα Χριστούγεννα το ίδιο;

Ας θυμηθώ… μικρός στο χωριό πρόσμενα το δώρο να ανοίξω που βρίσκονταν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο… Πρώτα φιλιά κι ευχές για έναν καλύτερο χρόνο και ύστερα με μανία να ξετυλίγονται τα δώρα.. Ήταν δώρα έκπληξη; Όχι, εγώ τα διάλεγα και για να βεβαιωθώ τα έβαζα και μόνος μου στον σάκο του μπαμπά – Άη Βασίλη.

Μεγαλώνοντας αποφάσισα τα δικά μου δώρα να είναι τις περισσότερες φορές δώρα έκπληξη.. ‘Έκπληξη… πόσο ξαφνικό μπορεί να γίνει ένα δώρο όταν το επιλέγεις ώστε να ταιριάζει σ’ εκείνον ή εκείνη που θα το προσφέρεις;

Τα φετινά Χριστούγεννα φιλοδοξώ να σβήσω από μερικά μουτράκια αυτή τη δήθεν απρόσμενη χαρά που προκάλεσε τις προηγούμενες φορές το ξετύλιγμα του χριστουγεννιάτικου δώρου.. Φέτος τα δώρα μου θα είναι δώρα κινήτρου, δώρα άδωρα όπως τα βάπτισα μιας και εκ πρώτης όψεως θα μοιάζουν πολύ ξένα στον παραλήπτη τους….

Δώρα για εκείνον..
Είναι γκατζετάκιας; Θα του πάρω ένα σετ ξυλογλυπτικής και θα τον προτρέψω το πρώτο σχέδιο να μου το κάνει δώρο στη γιορτή μου.. Είναι άντρας του καθισιού; Θα βρει κάτω από το δέντρο ένα ποδήλατο για να κινήσει και λίγο τα άκρα του επιτέλους.. Είναι μίζερος; Θα του δωρίσω ένα βιβλίο με συνταγές για κοκτέιλ ποτά και όλο το σετ για να μας τρελάνει στις γιορτές..

carvingtools-1

argentina-buenos-aires-la-boca-tango-lessons-sign

Θα του κάνω δώρο τα δίδακτρα για μαθήματα οδήγησης δίκυκλου ή σκάφους αν το επιτρέψει η τσέπη μου, μια συνδρομή για να ξεκινήσουν μαθήματα αργεντίνικου τάνγκο, ένα αντρικό μασάζ και γιατί όχι και μια περιποίηση για τα πόδια του..

Δώρα για εκείνη…
Είναι νευρική; Πριν απαντήσετε οι περισσότεροι «ναι», σκεφτείτε ως δώρο μια εγγραφή σε μαθήματα πυγμαχίας… Αστειεύομαι.. προτιμείστε μια πλήρη περιποίηση προσώπου και σώματος. Είναι πολυάσχολη και γυναίκα καριέρας; Μη λογαριάστε τα κλασικά δώρα τεχνολογίας ή κάτι που να συνοδεύει την ήδη βεβαρημένη καθημερινότητά της.. Χρειάζεται κάτι να αδειάσει το μυαλό της και αυτό το κάτι είναι ένα διήμερο πακέτο χειμερινής δραστηριότητας σε ένα σαλέ.

cooking-class-hanoi-2

privateviolinlessonsinmiamiflorida

Είναι αθλητικός τύπος η καλή μας; Τότε δυο – τρία μαθήματα από σεφ μιας φημισμένης κουζίνας, ίσως λειτουργήσουν θεαματικά σε σχέση με ένα καινούργιο κολάν ή αθλητικά παπούτσια.. **φυσικά οι θερμίδες θα υπολογίζονται κανονικά.. Τώρα αν της αρέσουν τα βιβλία, τότε ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο και μια εγγραφή σε κάποιο ωδείο θα «έσπαζε» αυτή την ησυχία..

Δώρα άδωρα.. Αν δεν σου τα φέρουν κολάρο, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να τα θυμούνται για πάντα.. Οι γιορτές ενώνουν τους ανθρώπους, ανοίγουν τις κλειστές πόρτες των στερεότυπων πλευρών του εαυτού μας και ως δια μαγείας μας κάνουν να αισθανόμαστε μικρά παιδιά..

Τολμήστε με το δώρο σας να δώσετε ένα κίνητρο για μια νέα αρχή.. Χρόνια πολλά και καλά για όλον τον κόσμο.. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που χρειάζονται την αγάπη μας και ίσως μια μικρή βοήθεια.. να μην τους γυρίζουμε την πλάτη… ιδίως τώρα τα Χριστούγεννα.

Νικόλας

You May Also Like