Δυνατή μέση με ιδανικές ασκήσεις!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Η μέση μας είναι εκείνη που σηκώνει όλο μας το βάρος, που αντέχει τα τακούνια μας, που μας κρατά όρθιες όλη μέρα.

Η κούραση που έχει είναι πάντα μεγάλη και πολλές φορές γίνεται αφόρητη. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εντάξουμε στις ασκήσεις μας, και εκείνες που ενδυναμώνουν την μέση, για να μπορεί να συνεχίσει να μας “στηρίζει” και να μην καταρρέει από πόνους.

Οι ασκήσεις είναι απλές και γίνονται μέσα σε λίγη ώρα απλώς στο σπίτι μας.

Πάμε να ξεκινήσουμε;

  • Πάνω σε ένα στρώμα, με τα χέρια απλωμένα μπροστά ή πίσω από τα αφτιά ανασηκώνεσαι ελαφρά προς τα πίσω. Κάνεις δέκα φορές σε τρεις επαναλήψεις!
  • Ανασηκώνεις το αριστερό σου χέρι και ταυτόχρονα το δεξί σου πόδι. Μένεις για 4 δευτερόλεπτα και μετά σηκώνεις δεξί χέρι και αριστερό πόδι. Και πάλι από την αρχή. Αυτές οι ασκήσεις γυμνάζουν εξαιρετικά την μέση, αλλά μην το παρακάνεις αν νιώσεις να πονάς.

  • Η λεγόμενη γέφυρα, που κάναμε και μικρές στο σχολείο ή στο μπαλέτο είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις. Σηκώνεις τη λεκάνη ψηλά μέχρι να ευθυγραμμιστεί το σώμα σου από τα γόνατα ως τους ώμους. Παραμένεις εκεί που είσαι για 2 δευτερόλεπτα και επιστρέφεις αργά στην αρχική σου θέση.

Είναι καλό να κάνεις αυτές τις ασκήσεις μετά από κοιλιακούς. Έτσι δυναμώνεις όλο σου τον κορμό και μπορεί γρήγορα να αντέξει κάθε δυσκολία της καθημερινότητας.

You May Also Like