Δύο νόστιμες συνταγές για μπανανόψωμο

Το ψωμί που περιέχει μπανάνα φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα .. και αν είστε λάτρεις των κέικ απλά θα το λατρέψετε..

Σήμερα θα σας δώσω 2 δοκιμασμένες και πεντανόστιμες συνταγές για μπανανόψωμο και σας αφήνω να διαλέξετε την δική σας αγαπημένη…

Η πρώτη συνταγή είναι μια εκδοχή του κλασικού μπανανόψωμου. Η μοναδική διαφορά είναι πως δεν χρησιμοποιούμε βούτυρο σε αυτή τη συνταγή. Αυτό σημαίνει ότι η συνταγή δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά.

Συστατικά

3 αβγά

200 γρ. λευκή ζάχαρη

200 ml λάδι

3 μπανάνες

200 ml γάλα

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Λίγη μαγειρική σόδα

Μια σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας

Κανέλα σε σκόνη (όσο επιθυμείτε)

Παρασκευή

Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ºC.

Προετοιμάστε μια φόρμα ψησίματος με αλεύρι και λάδι ή σπρέι.

Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα, χωρίς σβόλους. Θα πρέπει να έχει σχετικά λευκό χρώμα.

Τώρα, προσθέστε το λάδι και το γάλα και συνεχίστε το χτύπημα.

Έπειτα, ξεφλουδίστε τις μπανάνες και λιώστε τις με ένα πιρούνι.

Προσθέστε τις στο μείγμα.

Στη συνέχεια, κοσκινίστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Βάλτε τα στην άκρη.

Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας στο υγρό μείγμα και χτυπήστε μέχρι ν’ αναμειχθεί καλά.

Προσθέστε το μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατέψτε καλά. Αποφύγετε το υπερβολικό ανακάτεμα καθώς μπορεί να ενεργοποιηθεί η γλουτένη και να στεγνώσει το ψωμί.

Ψήστε για μισή ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την εισάγετε στο κέντρο.

Μπανανόψωμο με ξηρούς καρπούς και σπόρους

Δύο ακόμη συστατικά γεμάτα με θρεπτικές ουσίες είναι οι σπόροι και οι καρποί.

Για τη συνταγή αυτή θα χρησιμοποιήσουμε ηλιόσπορους και λιναρόσπορο. (Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι ξηρό καρπό ή σπόρο θέλετε). Για να έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ίνες η συνταγή, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστο αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για κανονικό αλεύρι.

Συστατικά

3 μπανάνες

150 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (ό,τι προτιμάτε)

150 γρ. καστανή ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

100 γρ. καρύδια

100 ml γάλα

350 γρ. ακατέργαστο αλεύρι ολικής αλέσεως

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (

Λιναρόσπορο και ηλιόσπορους (όσους θέλετε)

Βρώμη (όση επιθυμείτε)

Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C.

Λιώστε τις μπανάνες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και βάλτε τις σε ένα μπολ.

Έπειτα, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Τώρα, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε το λάδι και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα που έχει αποκτήσει όγκο.

Προσθέστε το μείγμα με τις μπανάνες.

Έπειτα, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά.

Κόψτε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα στο μείγμα.

Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα και ρίξτε μέσα το μείγμα.

Πασπαλίστε το πάνω μέρος του μείγματος με λιναρόσπορο και βρώμη.

Ψήστε για μία ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή από το κέντρο μια οδοντογλυφίδα.

(Συνταγές από meygeia.gr)

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *