Δυσκοιλιότητα: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε

Είναι πραγματικά μια δυσάρεστη κατάσταση.. και έρευνες μάλιστα λένε ότι υποφέρουν από δυσκοιλιότητα περισσότερο οι γυναίκες παρά οι άντρες… Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι το αρκετό μεγάλο φούσκωμα που κάνει την καθημερινότητα ακόμα πιο δύσκολη..

Σήμερα θα μιλήσουμε για κάποιες τροφές, οι οποίες πραγματικά εντείνουν το πρόβλημα και καλό θα είναι να αποφεύγονται από όσους δείχνουν  σημάδια δυσκοιλιότητας..

Άγουρες μπανάνες

Οι μπανάνες κάνουν καλό μόνο αν είναι υπερβολικά ώριμες.. Σε περίπτωση που είναι άγουρες καλό θα είναι να τις αποφεύγετε γιατί σκληραίνουν τα κόπρανα..

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας περιέχει σκληρές ίνες που επειδή είναι δύσκολο να διασπαστούν, μπορεί να κάνουν το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας ακόμα μεγαλύτερο..

Τυρί

Όταν καταναλώνουμε τυρί σε μεγάλες ποσότητες αυτό μπορεί να μας δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.. Για όλα φταίει η λακτόζη που προκαλεί τεράστιο φούσκωμα.

Ρύζι

Δεν είναι τυχαίο που όταν έχουμε στομαχικές και κοιλιακές διαταραχές τρώμε λίγο ρύζι.. Άρα λοιπόν στην αντίθετη περίπτωση της δυσκοιλιότητας,  καλό θα είναι με το ρύζι να είμαστε μακριά και αγαπημένοι..

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *