Έχεις ψαλίδα; Όσα πρέπει να κάνεις!

Η ψαλίδα στα μαλλιά είναι πραγματικά πολύ εκνευριστική και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν λιγότερο περιποιημένα. Όχι μόνο λιγότερο περιποιημένα δηλαδή… αλλά δεν στρώνουν με τίποτα! Γιατί έχεις ψαλίδα; Οι παράγοντες που ευθύνονται γι’ αυτές τις άσχημες άκρες στα μαλλιά σου είναι πολλοί.

Για παράδειγμα, μπορεί να φταίει η θερμότητα. Στεγνώνεις και ισιώνεις κάθε μέρα τα μαλλιά σου και ουσιαστικά τα…. καις! Παράλληλα, οι βαφές και οι ανταύγειες επιδεινώνουν την κατάσταση, ενώ αν έχεις καιρό να κουρευτείς είναι επόμενο.

Τι μπορείς να κάνεις για την ψαλίδα στα μαλλιά;

Κούρεμα


Το Α και το Ω. Ειδικά μετά το καλοκαίρι είναι σημαντικό να κόβεις τα μαλλιά σου, να καθαρίζεις τις άκρες που έχουν ταλαιπωρηθεί. Αν αποφεύγεις τα κομμωτήρια, τότε καλό θα ήταν να τα επισκεφτείς για να κόψεις λίγα μόνο εκατοστά, όσο χρειάζεται δηλαδή!

Μην τα ισιώνεις κάθε μέρα
Ίσως τον Χειμώνα να είναι απαραίτητο να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, αλλά το καλοκαίρι μπορείς να αποφύγεις το πιστολάκι. Σε κάθε περίπτωση μην ισιώνεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα και δύο φορές την ημέρα γιατί τα καις. Κι αν η συχνότητα που τα χρησιμοποιείς είναι τόσο μεγάλη, μπορείς να βάλεις στα μαλλιά σου ένα προϊόν, το οποίο είναι ειδικό για να τα προστατεύσει από τη θερμότητα.

Ενυδάτωση
Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα μαλλιά σου. Βάλε conditioner, βάλε το λαδάκι σου και μια φορά την εβδομάδα εφάρμοσε μια μάσκα για τα μαλλιά. Μην ξεχνάς να περιποιείσια τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *