Συμβουλές για τον γάμο που θα τις μάθεις… στην πορεία!

Παντρεύτηκες; Να ζήσετε! Ακόμη κι αν ο γάμος είναι στα χαρτιά, ακόμη κι αν είναι μια κοινή συμβίωση, υπάρχουν πολλά πράγματα που τα μαθαίνεις στην πορεία. Κανείς δεν είπε ότι ένας γάμος θα είναι πάντα ονειρικός, παραμυθένιος και όπως τον είχες ονειρευτεί.

Τα προβλήματα θα υπάρξουν και θα είναι πολλά. Το θέμα είναι να μπορείς να τα λύσεις με τον άλλον, να μη σας ξεπερνούν.

Συμβουλές για τον γάμο που θα μάθεις… αργότερα!

Τα «ποτέ» και τα «για πάντα»
Μα θα μου πεις ανταλλάξαμε όρκους αιώνιας αγάπης; Όχι! Όσο κι αν θέλουμε ένα happy end, το «ποτέ» και το «για πάντα» είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Δεν μπορείς να αλλάξεις κάποιον
Θα έπρεπε να το είχες μάθει αυτό! Ο άνθρωπος αλλάζει επειδή το θέλεις και όχι επειδή το θέλεις εσύ. Και όσο κλισέ κι αν ακούγεται, πρέπει να αγαπάς τον άλλον για αυτό που είναι και να μην προπσαθείς να τον αλλάζεις.

Ο τρόπος διαφωνίας
Έχει διαφορά!Οι τσακωμοί σε μια σχέση είναι επόμενο να υπάρχουν, όλοι τσακώνονται. Αλλά το πώς τσακώνεσαι έχει σημασία. Αν ένα ζευγάρι διαφωνεί με ψυχραιμία. χωρίς να υψώνονται οι τόνοι, με κατανόηση και διάθεση για γόνιμη συζήτηση, τότε είστε σε καλό δρόμο. Αν κάνεις μονόλογο και δεν ακούς τον άλλον… τότε δύσκολα τα πράγματα.

Και τα προβλήματα;
Είναι σημαντικό το ζευγάρι να επικοινωνεί και να στηρίζει ο ένας τον άλλον. Να είσαι εκεί όταν ο σύντροφός σου θέλεις να σου πει για τη δουλειά, να είσαι εκεί όταν έχει ένα πρόβλημα, να επικοινωνείτε και να προσπαθείτε να τα λύνετε όλα μαζί. Η έλλειψη επικοινωνίας οδηγεί στην κρίση…

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *