Είναι η εποχή που προστατεύουμε τα μαλλάκια μας!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Τα μαλλάκια μας έχουν αφυδατωθεί πλήρως μετά τον ήλιο και τη θάλασσα.

Πρέπει να τα προσέξουμε λίγο παραπάνω, ώστε να τα ενυδατώσεις και να δείχνουν υγιή.

Το κούρεμα είναι απαραίτητο αυτή την περίοδο, πρέπει να ανανεώσεις λιγάκι την τρίχα σου, αφού σίγουρα έχεις κάνει λίγη ψαλίδα και οι άκρες έχουν αγριέψει έστω και λίγο.

Πώς μπορείς να τα ανανεώσεις λοιπόν;

Πρέπει να πάρεις καλές μάσκες. Μάσκες που περιέχουν μέσα κερατίνη και βοηθούν πολύ τα μαλλιά μας και ιδίως αν είναι βαμμένα και έχουν τάση για φριζάρισμα!

Όμως αν προτιμάς τα φυτικά προϊόντα, τότε επίλεξε να λουστείς με πράσινο σαπούνι με λάδι.

Στο εμπόριο ωστόσο, υπάρχουν έλαια που περιέχουν μείγμα από λάδι καρύδας και αμυγδαλέλαιο.

Ιδανική και εύκολη πάντα λύση είναι να βάλεις ελαιόλαδο στα μαλλιά σου για λίγο, να τα κρατήσεις για 15 λεπτά και να τα ξεπλύνεις πολύ καλά. Φυσικά δεν θα ξεχάσεις να βάλεις conditioner.

Πρόσπάθησε να μην κάνεις ντεκαπάζ στα μαλλιά σου για λίγο καιρό. Ξέρω ότι μπορεί να το συνηθίζεις, αλλά άφησέ το για λίγο στην άκρη και κάνε αργότερα, ώστε να δυναμώσει η τρίχα σου.

Αυτό το διάστημα θα δεις ότι χάνεις και μαλλιά, αφού είναι η εποχή τους. Μπορείς να πάρεις σίδηρο, ώστε να μειώσεις την τριχόπτωση ή να ενημερωθείς από κάποιον ειδικό, ώστε να μειώσεις την ποσότητα μαλλιού που χάνεις.

Προστατεύουμε τα μαλλάκια μας λίγο παραπάνω αυτήν την περίοδο, για να αποφύγουμε την αφυδάτωσή τους. Κερατίνη, λαδάκια και λίγη απομάκρυνση από ισιωτικές και ντεκαπάζ θα τα βοηθήσου να βρουν την λάμψη τους.

 

 

You May Also Like