Είναι κακό που τσακωνόμαστε;

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Λίγο επηρεασμένες από τις ρομαντικές ταινίες που βλέπαμε, λίγο από τα ερεθίσματά μας, πάντα περιμένουμε μια σχέση που θα είναι όλα αρμονικά και δεν θα υπάρχουν τσακωμοί.

Και αν το καλοσκεφτείς δηλαδή, σίγουρα έτσι πρέπει να είναι. Όμως γιατί τα ζευγάρια ενίοτε τσακώνονται;

Είναι όντως αλατοπίπερο ή κάπου υπάρχει ασυμφωνία;

Σίγουρα οι συχνοί καυγάδες δεν είναι κάτι καλό. Σημαίνει πως κάπου υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Αν όμως είναι αραιοί και για ασήμαντους λόγους, τότε μπορείς να το χαρακτηρίσεις και φυσιολογικό. Οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας, σίγουρα είναι διαφορετικοί από εμάς, έχουν λάβει άλλα ερεθίσματα, έχουν άλλο χαρακτήρα.

Δεν μπορείς να συμφωνείς στο 100%. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ένας τσακωμός θα βοηθήσει. Αντιθέτως μεγαλώνει τις διαφορές. Είναι λοιπόν σημαντικό να διατηρούμε υπομονή και ψυχραιμία και να κάνουμε συζήτηση.

Αν όμως υπάρχουν εντάσεις, δεν χρειάζεται να τις αντιμετωπίζουμε με λύπη. Σίγουρα όλοι οι άνθρωποι ξεσπούν στους δικούς τους ανθρώπους και σίγουρα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη κατανόηση.

Υπάρχουν και ζευγάρια που επικοινωνούν μέσα από τους τσακωμούς τους, που ερωτεύονται από την αρχή με αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα αν αυτό δημιουργεί πάθος, μπορεί να μην τους κάνει κακό.

Σίγουρα ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να επικοινωνεί μέσα στην σχέση του και να νιώθει καλά. Όλοι μας όμως πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι και να επιδιώκουμε να μην στεναχωρούμε ούτε τους εαυτούς μας, ούτε τους άλλους.

Το σημαντικότερο όμως είναι να μπορεί ο καθένας ξεχωριστά και έπειτα μαζί να αναγνωρίζουν το λάθος. Η αυτοβελτίωση είναι σκοπός κάθε ανθρώπου.

Μέσα από την σχέση μαθαίνεις πτυχές σου που ίσως δεν ήξερες. Αν λοιπόν το δείτε σαν δοκιμή και όχι σαν το μεγαλύτερο λάθος σας, τότε θα δείτε πως θα  μειωθούν και σίγουρα θα αναπτύξετε μια όμορφη και ολοκληρωμένη σχέση!

You May Also Like