Είναι τα μικρά πράγματα στη σχέση…

Για να είναι μία σχέση υγιής και ευτυχισμένη χρειάζεται πολλή δουλειά, υπομονή και καλή επικοινωνία. Όμως, πέρα από αυτά υπάρχουν ορισμένες αξίες που διαχωρίζουν τις πραγματικά ευτυχισμένες σχέσεις από τις υπόλοιπες.


Το θάρρος να δείχνεις ευάλωτος

Το να μπορεί κανείς να δείχνει την αδύναμη του πλευρά είναι από τα βασικά πράγματα σε μία σχέση. Καμιά φορά είναι τρομακτικό να αποκαλύπτουμε όλες τις ευαισθησίες μας και τα πράγματα που μας προκαλούν φόβο ή λύπη. Όμως το να ανοίγεσαι στον σύντροφο σου είναι ένας από τους βασικούς τρόπους να χτιστεί η εμπιστοσύνη στη σχέση.

Κοινή αίσθηση του χιούμορ

Για να διατηρηθεί μία σχέση ζωντανή χρειάζεται το χιούμορ. Το γέλιο και ο αυτοσαρκασμός είναι πολύ σημαντικές αξίες, που δείχνουν το επίπεδο της οικειότητας και της επικοινωνίας μεταξύ δύο συντρόφων.

Ευγένεια και ειλικρίνεια

Δεν μπορεί να υπάρξει ευτυχισμένη σχέση χωρίς ευγένεια και ειλικρίνεια. Το να φροντίζει κανείς να μην πληγώνει με τα λόγια τον σύντροφο του ακόμη και σε έναν τσακωμό και να ξέρει να εκφράζεται με ευγένεια, είναι απαραίτητες πράξεις για μία μακροχρόνια σχέση. Από την άλλη, το να είναι κανείς ειλικρινής απέναντι στον άλλον ακόμη και αν η αλήθεια πονάει, είναι εξίσου σημαντικό.

Δυνατότητα να εξελίσσεσαι

Η ευκαιρία να μαθαίνεις καινούρια πράγματα και να προσαρμόζεσαι με το σύντροφο σου σε νέες καταστάσεις καθορίζουν μία μακροχρόνια σχέση. Οφείλετε και οι δύο να αποκτάτε καινούριες εμπειρίες, τόσο ατομικά, όσο και σαν σύνολο. Να αναπτύσσετε την προσωπικότητα σας και να μην μένετε στάσιμοι, καθώς η ρουτίνα είναι αυτή που μπορεί  να καταστρέψει εντελώς μία σχέση.

Εύη

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *