Ένας χυμός που καταπολεμά το έλκος στο στομάχι

Τελευταία ακούμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να παραπονιούνται για πόνους στο στομάχι… Φταίει η άσχημη και πρόχειρη διατροφή;; Φταίει το άγχος και το στρες;; Όλα παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά πρέπει να προσέξουμε πολύ.. ειδικά αν προχωρήσει η κατάσταση σε πεπτικό έλκος..

Αν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο και οι πόνοι είναι καθημερινοί και πολύ ενοχλητικοί ίσως αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει..

Πειράματα που έγιναν από την δεκαετία του 50 έδειξαν ότι το λάχανο περιέχει φυσικά συστατικά που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην επούλωση του πεπτικού έλκους. Ένα λίτρο χυμού λάχανου ημερησίως ανακουφίζει τα συμπτώματα και τελικά επουλώνει τόσο το γαστρικό έλκος όσο και το έλκος του δωδεκαδακτύλου.

Το λάχανο διαθέτει αντιβιοτικές ιδιότητες. Έχει αποδειχτεί ότι καταστρέφει αρκετά βακτηρίδια σε δοκιμαστικούς σωλήνες, μεταξύ των οποίων ίσως και το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, το οποίο ενοχοποιείται για την δημιουργία του έλκους. Αυτά τα συστατικά του λάχανου ενισχύουν την άμυνα του στομάχου κατά των γαστρικών οξέων.

Η προετοιμασία του χυμού

Για να φτιάξουμε χυμό από λάχανο χρησιμοποιούμε φρέσκο πράσινο λάχανο περασμένο από τον αποχυμωτή. Όσο πιο φρέσκο είναι το λάχανο τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα φέρει, γιατί η συντήρηση για μεγάλο διάστημα μειώνει τις ευεργετικές του ιδιότητες. Επιπρόσθετα το λάχανο πρέπει να είναι ωμό γιατί με την θερμική επεξεργασία τα δραστικά για την καταπολέμηση του έλκους συστατικά του αλλοιώνονται. Ο χυμός διατηρείται στο ψυγείο και καταναλώνεται με ρυθμό ενός λίτρου την ημέρα. Τα αποτελέσματα θα είναι αισθητά ακόμη και σε διάστημα τριών εβδομάδων.

(Πληροφορίες από itrofi.gr)

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *