Εσύ ήξερες αυτές τις χρήσεις της μπανανόφλουδας;

Οι μπανάνες αρέσουν στους περισσότερους από εμάς! Είναι θρεπτικές νόστιμες και πανεύκολες στο καθάρισμα! Τι κάνουμε, όμως, με τη φλούδα;


Για το γυάλισμα

Έχεις δερμάτινα παπούτσια ή παπούτσια από δερματίνη και θες να τα γυαλίσεις, με φυσικό τρόπο; Μπορείς να τρίψεις το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας πάνω στα παπούτσια και στη συνέχεια να τα σκουπίσεις με κάποιο απορροφητικό πανί! Τα παπούτσια σου θα δείχνουν σαν καινούρια! Παρομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα της μπανάνας για να γυαλίσετε τα ασημικά σας, ανακατεύοντας τη με λίγο νερό.

Ανακουφίζει τη φαγούρα

Τα κουνούπια είναι το μόνιμο πρόβλημα μας κάθε καλοκαίρι. Ήξερες ότι η φλούδα της μπανάνας μπορεί να ανακουφίσει από τη φαγούρα που προκαλεί το τσίμπημα ενός κουνουπιού; Τρίβουμε το εσωτερικό της φλούδας πάνω στο τσίμπημα και η φαγούρα εξαφανίζεται μετά από λίγα δευτερόλεπτα!

Μαλακώνουν το κρέας

Η μπανανόφλουδα έχει χρήσεις και στη μαγειρική. Αν θέλετε το ψητό κρέας σας ιδιαίτερα μαλακό, τοποθετήστε στο ταψί φλούδες μπανάνας γύρω από το κρέας και βάλτε το στο φούρνο! Θα δείτε ότι θα το αποτρέψει από το να καεί ή να ξεραθεί.

Αφαιρέστε τις ακίδες ή μικρά θραύσματα από το δέρμα

Το να βγάλουμε μία ακίδα από τα χέρια μας μπορεί να μην είναι δύσκολο τις περισσότερες φορές! Ωστόσο, όταν έχουμε ένα παιδί που μας έρχεται ουρλιάζοντας γιατί του μπήκε μία ακίδα το δέρμα, η κατάσταση γίνεται λιγάκι πιο δύσκολη! Αν θέλουμε να ξεμπερδέψουμε πιο γρήγορα από μία σκλήθρα που μπορεί να έχει μπει στο δέρμα, τοποθετούμε ένα κομμάτι φλούδας μπανάνας πάνω στο σημείο αυτό. Η σκλήθρα να μετακινηθεί και θα είναι πιο εύκολο να την αφαιρέσουμε!

 

Παρασκευή

You May Also Like