Εσύ πλένεις τα δόντια του σκύλου σου;

Ο σκύλος σου εκτός του ότι είναι ο καλύτερός σου φίλος, είναι μέρος της οικογένειάς σου και πρέπει να το φροντίζεις όπως θα φρόντιζες και τον εαυτό σου.

Θα άφηνες τον εαυτό σου ένα μήνα χωρίς να έχεις πλύνει τα δόντια σου; Αποκλείεται. Έτσι, είναι σημαντικό να ασχοληθείς και με τη στοματική υγιεινή του σκύλου σου.

Πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια του σκύλου σου συχνά-πυκνά καθώς τα περισσότερα από αυτά υποφέρουν από ασθένειες των ούλων κι εσύ το αγνοείς. Η στοματική υγιεινή του σκύλου σου, πρέπει να μπει στις προτεραιότητές, αν θέλεις να είσαι σωστός γονέας και να μην υποφέρει ο καλύτερός σου φίλος.

sk

Πώς θα το κάνεις αυτό;

Θέλει υπομονή και επιμονή, αφού ούτε στον σκύλο σου δεν αρέσει. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να του δώσεις μια λιχουδιά για να μην του φανεί τόσο..δυσάρεστη αυτή η εμπειρία. Πρέπει να δώσεις προσοχή κυρίως στο πίσω μέρος του στόματος, όπου σχηματίζεται συνήθως οδοντική πλάκα. Γιατί αν δεν αρχίσει να υποχωρεί, αυτό θα οδηγήσει σε υποχώρηση των ούλων από τα δόντια, σε περιοδοντική ασθένεια και σταδιακή απώλεια των δοντιών.

dontia skilos

Αν έχεις παρατηρήσει έστω και κάτι περίεργο στα δόντια του σκύλου σου, καλό θα ήταν να μιλήσεις με τον κτηνίατρο, πριν να είναι πολύ αργά.

Ποια είναι τα δυσάρεστα συμπτώματα που πρέπει να προλάβεις; Χρόνια πρησμένα ή πολύ ευαίσθητα ούλα, σχηματισμός πέτρας και τερηδόνας, σταδιακή απώλεια της όρεξης και έλλειψη ενέργειας, μάτωμα των ούλων, σπάσιμο δοντιών.

Εξοπλίσου, λοιπόν, με μια οδοντόβουρτα, ειδικά σχεδιασμένη για σκύλους και οδοντόκρεμα. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια ειδική οδοντόκρεμα και όχι αυτήν που χρησιμοποιείς για τον εαυτό σου.

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα δόντια του σκύλου σου; Ιδανικά τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Στην αρχή είπαμε…θα χρειαστείς υπομονή. Καλή τύχη!

You May Also Like