Εσύ πως αντιλαμβάνεσαι τα λάθη σου;

Υπάρχουν 3 τύποι ανθρώπων ανά τον κόσμο. Αυτοί που φιλοσοφούν την ζωή, κάνουν τα λαθάκια τους μικρά ή μεγάλα και μαθαίνουν από αυτά, αυτοί που λένε ότι μαθαίνουν αλλά το κάνουν ξανά και ξανά και εκείνοι που αυτομαστιγώνονται για κάθε τους λάθος.

Δεν χρειάζεται  να το αναλύσουμε και πολύ! Είναι ξεκάθαρο ότι η πρώτη κατηγορία ανθρώπων είναι και εκείνη που πράττει το σωστό.

Γιατί;

Διότι όλοι μας κάνουμε λάθη. Δεν είμαστε μηχανές, ούτε γεννηθήκαμε με κάποιο έντυπο σωστής συμπεριφοράς και χρήσης.

Άρα μέχρι να το «βρούμε» σίγουρα θα κάνουμε λάθη συνεχώς. Το ζήτημα είναι  να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Ας κάνουμε διαφορετικά κάθε φορά.

Αυτό που πρέπει να είναι βασικός μας κανόνας είναι να μην τιμωρούμε τους εαυτούς μας σε κάθε λάθος. Πρέπει μέσα από αυτό να βλέπουμε το σωστό και να το κάνουμε. Εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίρνουμε αβίαστα τα λάθη μας. Τότε δεν θα καταφέρουμε να εξελιχθούμε ποτέ.

Επειδή λοιπόν σε αυτή τη ζωή σημασία έχει να μεγαλώνουμε και να ωριμάζουμε, πρέπει να βοηθάμε τον εαυτό μας να αναπτυχθεί ψυχικά και να ωριμάσει. Όχι να μεμψιμοιρούμε για τις αποτυχίες μας και να μένουμε πίσω για κάποιες κακές μας στιγμές.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Σπατάλησέ τον χρήσιμα και όχι τιμωρώντας τον εαυτό σου!

Αγάπα τα λάθη σου γιατί είναι η εξελιγμένη μορφή σου και πάνω από όλα είναι δικά σου.

Η ζωή μας κοιτά μπροστά! Μην το ξεχνάς!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *