Έτσι θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη φθορά του καλοκαιριού!

Τα μαλλιά μας το καλοκαίρι περνούν δύσκολα. Αφυδατώνονται και φθείρονται από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας.

Υπάρχουν τρόποι να τα προφυλάξεις από την φθορά τους; Φυσικά και υπάρχουν και πρέπει να τις ακολουθείς, ιδιαίτερα εάν έχεις μακριά μαλλιά.

Οι περισσότερες λατρεύουμε το μαλλί μας μετά τη θάλασσα. Έχει ένα ιδιαίτερο στυλ που το επιθυμούμε τόσο πολύ που κάποιες από εμάς χρησιμοποιούν ακόμα και salt spray για να το βλέπουν ξανά και ξανά.

Στις διακοπές ειδικά συνηθίζουμε έντονα να το αφήνουμε άλουστο και να κάνουμε τις βόλτες μας, ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ!

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι και το σωστό. Και ενώ φυσικά στα λιπαρά μαλλιά κάνει καλό, αφού βελτιώνει το pH του τριχωτού, ωστόσο ανοίγει τα λέπια της τρίχας και τα αφυδατώνει. Άρα στην περίπτωση που τα αφήσουμε άλουστα, πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε λαδάκι κατά μήκος των μαλλιών.

Πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό μαλλιών κάθε φορά που πάμε στη θάλασσα. Καταλαβαίνουμε ότι εντάξει είναι καλοκαίρι, δεν μπορείς να κουβαλάς μαζί σου καλλυντικά, όμως τον χειμώνα θα μας ευχαριστείς που στο υπενθυμίζουμε!

Μην πέφτεις στη θάλασσα με στεγνά μαλλιά! Ναι και όμως. Πρέπει να έχουμε βρεγμένο μαλλιά όταν πάμε να κολυμπήσουμε, ώστε να μην απορροφά η τρίχα μας  το αλάτι σε μεγάλες ποσότητες!

Αν είσαι από εκείνες που κυκλοφορούν με σκουτεράκι στα νησιά, μην ξεχάσεις να μαζεύεις τα μαλλιά σου. Ο αέρας τα μπερδεύει και όταν τα ξεμπερδεύεις μετά το μπάνιο σου σπας την  τρίχα!

Εφάρμοσε αυτές τις μικρές συμβουλές και τα μαλλιά σου θα μείνουν αλώβητα ακόμα και μετά από πολλές μέρες διακοπών με καθημερινό αλάτι και φυσικά ήλιο!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *