Η ευεργετική δράση της λεμονάδας…

Μπορεί να είναι γνωστή η φράση ένα μήλο την ημέρα… εμείς όμως σήμερα θα μιλήσουμε για το θαυματουργό λεμόνι… Ένα λεμόνι λοιπόν την ημέρα αρκεί κάποιες φορές για να μας βοηθήσει, και να αποτελέσει ένα φυσικό γιατρικό για την πρόληψη μιας σειράς παθήσεων..

Θα φτιάξουμε λοιπόν λεμονάδα…  Η λεμονάδα είναι ένα υγιές ποτό, ειδικά όταν λαμβάνεται το πρωί. Η ημερήσια κατανάλωση του νερού  με λεμόνι προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του λεμονιού το καθιστούν πρωταγωνιστή στην καταπολέμηση διαφόρων ειδών καρκίνου. Ο χυμός αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Το συμπέρασμα των μελετών ήταν πως καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων του εντέρου, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος. Το πλέον σημαντικό που έδειξε η έρευνα είναι ότι ο χυμός λεμονιού καταστρέφει μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα χωρίς να επιδρά στα υγιή.

Επίσης βοηθά πολύ στην προστασία της καρδιάς. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει κάλιο. Το κάλιο είναι αποτελεσματικό για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. 

Έχει αντιπυρετική δράση ενώ θεωρείται και ένα από τα αποτελεσματικότερα φυσικά αντιμικροβιακά για την καταπολέμηση διαφόρων ιών, λοιμώξεων και φλεγμονών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, το γεγονός ότι οι παλιότερες γενιές, το χρησιμοποιούσαν, για να θεραπεύσουν τα τσιμπήματα από έντομα, τσούχτρες αλλά και να «ρίξουν» τον υψηλό πυρετό.

Το λεμόνι είναι ένα άριστο φρούτο που βοηθά στην καταπολέμηση των προβλημάτων που σχετίζονται με λοιμώξεις του λαιμού, τον πονόλαιμο  και την αμυγδαλίτιδα και έχει αντιβακτηριακή δραση.

Ο φρέσκος χυμός λεμονιού αν εφαρμόζεται στις περιοχές του πονόδοντου, μπορεί να βοηθήσει για να απαλλαγούμε από τον πόνο. Οι πλύσεις με χυμό λεμονιού για τα ούλα μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία των ούλων.

Το λεμόνι, χάρη στην άφθονη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των χειμερινών λοιμώξεων.

Το λεμόνι συνιστάται σε δίαιτες κατά της χοληστερίνης και γενικά για την καλύτερη υγεία του κυκλοφορικού συστήματος,

Η πρόσληψη του χυμού λεμονιού μπορεί να θεραπεύσει επίσης και την δυσκοιλιότητα. Είναι ακόμη γνωστό ότι συμβάλει στην ανακούφιση του λόξιγκα  όταν καταναλώνεται ως χυμός.

Προλαβαίνει τις δηλητηριάσεις ιδιαίτερα από οστρακοειδή και ενεργεί ως αντίδοτο.

Τέλος το λεμόνι συμβάλλει στην καλή διατήρηση των αγγείων, ωφελεί την όραση και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Κι επειδή έχει αποδειχθεί, πως διαθέτει διουρητική και κυρίως λιποδιαλυτική δράση. Πολλοί χρησιμοποιούν τον χυμό του και κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες δοκιμάστε να πίνετε χυμό λεμονιού κάθε πρωί ανάλογα με το πρόβλημα που θέλετε να διορθώσετε.. Βέβαια με μέτρο ..

Παλιότερα στο elenifourli.com είχαμε δώσει μια υπέροχη συνταγή για λεμονάδα..

 ( Υλικό από https://medlabgr.blogspot.com/ )

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *