Η φωτογραφία της ημέρας.

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Η προπονήτρια της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης των ΗΠΑ βούτηξε εχθές (22/6) στην πισίνα.. προκειμένου να σώσει μια κολυμβήτριά της.. η οποία λιποθύμησε κατά την διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Βουδαπέστη.

Η κολυμβήτρια σύγχρονης κολύμβησης Ανίτα Αλβάρεζ λιποθύμησε.. με συνέπεια να κινδυνεύει με πνιγμό. Ενώ οι διασώστες δεν αντιδρούσαν.. η προπονήτριά της Άντρια Φουέντες βούτηξε με θάρρος για να τη σώσει. Και το κατάφερε.

«Έπρεπε να βουτήξω, αφού δεν το έκαναν οι ναυαγοσώστες. Φοβήθηκα, γιατί είδα ότι δεν ανέπνεε», είπε η προπονήτρια που χθες έσωσε την ζωή της αθλήτριάς της κατά τη διάρκεια του τελικού στην ελεύθερη σόλο επίδειξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στην Βουδαπέστη.

Η προπονήτρια μόλις είδε την Αλβάρεζ να πνίγεται και να βυθίζεται στον πάτο της πισίνας βούτηξε αμέσως με τα ρούχα στο νερό για να τη σώσει! Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες κάνουν σήμερα τον γύρο του κόσμου.

«Ένιωσα σαν να πέρασε μια ολόκληρη ώρα. Φώναξα στους ναυαγοσώστες να μπουν στο νερό, αλλά δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν. Δεν ανέπνεε. Πήγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα» είπε η Φουέντες που όπως ανακοίνωσε.. η Αλβάρες θα ξεκουραστεί και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Αυτή τη σχέση προστασίας, αυτοθυσίας και αγάπης.. είναι που αναζητούμε από προπονητές. Και είναι αυτή η προπονήτρια η καλύτερη απάντηση σε όσους βρωμίζουν το χώρο του αθλητισμού με την διαστροφή και την ανωμαλία τους..

 

Φωτογραφίες: Δημόσιες από facebook

You May Also Like