Φτιάχνω εύκολα limoncello!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Τα λεμόνια έχουν βιταμίνη C και βοηθούν πολύ το δέρμα μας.

Όμως εκτός από αυτό έχουν εξαιρετική γεύση και μπορούν να γίνουν φοβερό ποτό.

Το limoncello είναι ένα εκπληκτικό ποτό, που μπορεί να γίνει ακόμα πιο υπέροχο με φοβερή συνταγή.

Τι κάνουμε;

Υλικά:

8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
150γρ. ζάχαρη
750ml βότκα

Για το σιρόπι

200ml νερό
200γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο. Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Σουρώνετε το μείγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

You May Also Like