Ο Παναθηναϊκός δημιουργεί τμήμα μπάσκετ για άτομα με νοητική αναπηρία.

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Σε μία ιδιαίτερη κίνηση συμπερίληψης προχωρά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.. που έκανε γνωστό πως θα δημιουργήσει αγωνιστικό τμήμα μπάσκετ για άτομα με νοητική αναπηρία. Η πρωτοβουλία δεν απευθύνεται σε μικρά παιδιά.. αλλά σε έφηβους και ενήλικες.. ωστόσο.. και αυτό ενισχύει την προοπτική ίσων δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων.. ακόμα και σε ομαδικά αθλήματα!

Το τριφύλλι.. με γνώμονα την ευαισθησία και το αθλητικό πνεύμα.. καλεί έφηβους και ενήλικες να ενταχθούν στο νέο τμήμα.. με την ομάδα που θα λάβει μέρος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΕΑΟΜ για άτομα με αναπηρία.

Πρόκειται για αγωνιστικό τμήμα που αναμένεται να λάβει μέρος στις  αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.  Το άθλημα καλλιεργείται στην Ελλάδα και κάθε χρόνο γίνεται σχετικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι προπονήσεις θα γίνονται στην αίθουσα της Θύρας 12 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το τμήμα θα στελεχωθεί από τον προπονητή μπάσκετ και εργοθεραπευτή Διονύση Φραγκοφιάννη.. την ψυχολόγο Κλειώ Πολύζου και τον ειδικό παιδαγωγό Παναγιώτη Μπεκιάρη.

Γιατί αυτό πρέπει να είναι ο αθλητισμός.. ευγενής άμιλλα.. αγάπη και αλληλεγγύη από όλους προς όλους.. με την ανθρωπιά να υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της και με τα μεγάλα αθλητικά σωματεία να δείχνουν το παράδειγμα αντιμετώπισης των συνανθρώπων μας με ιδιαίτερες δεξιότητες!

Πληροφορίες για όσες-ους ενδιαφέρονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6989516874 και 6983461813.

 

Φωτογραφίες: Max Goncharov  and  David Clode  (Unsplash)

You May Also Like