Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη μους μόκας…

111

Ένα είναι το σίγουρο… Εσείς που αγαπάτε τον καφέ.. θα λατρέψετε την συγκεκριμένη συνταγή.. Δροσερή με τέλεια υφή, αυτή η μους θα σας ξετρελάνει!!!

Πρετοιμασία

Χτυπήστε  ½ κούπα ζάχαρη με 4 κρόκους μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν.. Προσθέστε 1 και μισή κουταλιά νες καφέ διαλυμένο σε 4 κουταλιές κρύο νερό και 4 κουταλιές γάλα. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά αυτό το μίγμα σε κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξη.. Περίπου 10 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη κι ανακατέψτε να λιώσει.. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς, να γίνει χλιαρό. Χτυπήστε μια κούπα κρέμα γάλακτος, να πήξη σε σαντιγί. Χτυπήστε επίσης τα 4 ασπράδια να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε λίγη λίγη μισή κούπα ζάχαρη, ώσπου να πετύχετε μαρέγκα.. Προσέξτε δεν πρέπει να χτυπηθούν πολύ και να σφίξουν..

002

Προσθέστε στη σοκολατένια κρέμα πρώτα τη σαντιγί και κατόπιν τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.

Μοιράστε τη μους σε ποτήρια και βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει.. Καλύψτε την επιφάνεια με σαντιγί και πασπαλίστε με ότι θέλετε.. από τριμμένη σοκολάτα.. μέχρι αμύγδαλο τριμμένο..

Ελένη ♥♥

You May Also Like