Φτιάξε εύκολα τάρτα σοκολάτας με ρούμι

Κάποιες φορές θέλουμε απεγνωσμένα σοκολάτα και η πιο εύκολη συνταγή είναι ίσως ένας κορμός ψυγείου.

Αν θες να φτιάξεις όμως κάτι πιο ιδιαίτερο για την οικογένειά σου ή για ένα τραπέζι μπορείς να δοκιμάσεις αυτή την τάρτα σοκολάτας με ρούμι που είναι πραγματικά πεντανόστιμη, αλλά και αρκετά εύκολη ενώ το ρούμι της δίνει μία ιδιαίτερη γεύση που την κάνει μοναδική.

Για τη ζύμη:

  • 250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρμ. Βούτυρο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 50 γρμ. Ζάχαρη
  • Λίγο νερό

Για τη σοκολάτα:

  • 500 γρμ. Κουβερτούρα
  • 250 γρμ. κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 40 γρμ. Γλυκόζη
  • 50 γρμ. Ρούμι
  • 80 γρμ. βούτυρο

Εκτέλεση για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο νερό αν δούμε ότι χρειάζεται για να είναι εύπλαστη η ζύμη. Στη συνέχεια ζυμώνουμε καλά μέχρι να φτάσει στο σημείο να είναι συμπαγές το ζυμάρι και να μην σπάει. Το αφήνουμε στο μπολ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 20-30 λεπτά.

Παίρνουμε ένα πυρέξ και ανοίγουμε το ζυμάρι στο μέγεθος που θέλουμε, ώστε να έχει και το επιθυμητό πάχος που θέλουμε. Στη συνέχεια τρυπάμε με ένα πιρούνι καλά τη ζύμη σε όλα τα σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

boa7Εκτέλεση για τη σοκολάτα

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και προσθέτουμε τη γλυκόζη,το ρούμι και το βούτυρο συνεχίζοντας συνεχώς το ανακάτεμα για να ενωθούν τα υλικά.

Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά αφού έχουν ομογενοποιηθεί τα υλικά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε ξανά τα υλικά για να ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα στην άκρη για να σταθεροποιηθεί και να μην είναι τελείως ρευστή. Στη συνέχεια απλώνουμε καλά στη ζύμη της τάρτας το μείγμα με την σοκολάτα ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει και να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

You May Also Like