Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.
Ήρθε η ώρα για παγωμένο τσάι που θα συνοδεύει τα καλοκαιρινά μας βράδια στο μπαλκόνι!
Όλοι το αγαπάμε και σχεδόν κανείς δεν θα πει όχι, σε ένα απολαυστικό ποτήρι.Aν όμως δεν θέλεις τσάι του εμπορίου, αλλά προτιμάς σπιτικό ρόφημα, τότε ακολούθησε την συνταγή και απόλαυσέ το!
Τι θα χρειαστείς;
Υλικά:
1,5 λίτρο νερό
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι του ελληνικού ζάχαρη
4 κλαδάκια μελισσόχορτο
4 κλαδάκια λεμονοθύμαρο
Εκτέλεση:
Κόβουμε και πλένουμε 4 κλαδάκια λεμονοθύμαρο.
Κόβουμε και πλένουμε 4 κλαδάκια μελισσόχορτο.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Αφού βράσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα 4 κλαδάκια μελισσόχορτο και τα 3 κλαδάκια λεμονοθύμαρο.
Το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο. Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Σουρώνουμε το μείγμα με ένα σουρωτήρι σε μια κανάτα ή ένα μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Στην υγειά σας!