Ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά της νηστείας είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.
Όταν δε φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο της γιαγιάς μου το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι εκπληκτικό…
Και επειδή και εγώ δεν το έχω πολύ με τα γλυκά, αλλά ήθελα τόσο να τον φτιάξω, επιστράτευσα τη γιαγιά Αθανασία να μου δώσει τη συνταγή..
Ευτυχώς η συνταγή ήταν εύκολη, το γλυκό πέτυχε και για αυτό αποφάσισα να τη μοιραστώ και μαζί σας..
Υλικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
- 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 ξύλο κανέλας
- Φλούδα λεμονιού
- Κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα και λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να διαλυθεί και να πάρει μία βράση.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι μέχρι να καβουρντιστεί ίσα-ίσα και έπειτα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο σιμιγδάλι το σιρόπι που έχουμε ήδη διαλύσει καθώς και τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να μπορούμε να δούμε καθαρά τον πυθμένα της κατσαρόλας.
Τον ρίχνουμε σε μία φόρμα για κέικ και αφού κρυώσει το σερβίρουμε σε πιατέλα..
Έξτρα tip: Αν φοβάστε μήπως κολλήσει στη φόρμα μπορείτε να λαδώσετε τα τοιχώματα με ελάχιστο λάδι. Αν και επειδή έχει λάδι ήδη ο χαλβάς οι πιθανότητες να κολλήσει είναι ελάχιστες.
Πασπαλίζετε με την κανέλα και τα λίγα ακόμα αμύγδαλα και…καλή όρεξη!
Κορίνα Γιαννάκη